Välkommen!

4 november 2010

Säsongens fleece

I vintras sydde jag de här fleecetröjorna och fleecemössorna till några goda vänners barn. Nu i höstas återkom mamma J och ville ha en ny omgång fleece till kidsen. Det är väldigt smickrande när någon återkommer med beställningar för att kläderna blev uppskattade! I alla fall: det skulle vara tröjor i två färgställningar med stjärnor och matchande mössor. T

Sagt och gjort. Tröjorna sydde jag i ganska tajt raglanmodell i fleece från Tygpyssling (den är helt outstanding enligt mig!). Stjärnorna gjorde jag i randig velour från Jofotex. Mössorna matchade jag med stjärnorna och så fick de foder i samma fleece som i tröjan. Lila och hallonröd fleece till lillstumpa, ljusblå och petrol till storerbor. Muddväv från Stoff och Stil. Eftersom jag tycker att halsringningen på lilla S tröja blev lite vid så sydde jag en scarf som fick hänga med på köpet.

Tror nog att tröjorna är lite stora fortfarande, men kidsen växer ju fort och har nog snart hunnit växa i dem :)

Mamma J passade även på att beställa två kronmössor i fordonstyget från Mjuka tyger. Jag tror nog att det var makrillens egen mössa, som aldrig har hamnat på bild här i bloggen, som lockade till detta...





Det kommer definitivt att bli en liknande tröja till makrillen, de randiga stjärnorna blev så himla snygga tycker jag!

8 kommentarer:

  1. Jättefint! Jag gillar fordonstyget väldigt mycket, det gör sig bra på mössor!

    SvaraRadera
  2. Jätte fina kombinationer! kul att sy "som vanliga" tröjor av feece! det är ju mycket mer praktiskt under overallen också ju!! blir du ledsen om jag skulle göra likande till min pojke? :)

    SvaraRadera
  3. Grymt fina! Ser jättemysiga ut!

    SvaraRadera
  4. Supersnygga kläder! Jag förstår at kunden återkommer!

    SvaraRadera
  5. ÅH så fina dom ser ut! Var köper du fleece? Har köpt på lokala tygbutiker men är inte så nöjd med kvaliteten. Vill ha mer stretch!!
    Stjärnorna var kanon!

    SvaraRadera
  6. Smarta och snygga plagg!
    Tack för den jättefina filten, den ska sparas tills det kommer en liten i familjen!

    SvaraRadera
  7. Grymt snygg matchning!! Riktigt läckert!

    SvaraRadera