Välkommen!

11 november 2011

Pösjeans à la makrill

För ett bra tag sedan sydde jag dessa jeans till makrillen. De sitter supersnyggt på - kolla här - och är definitivt både pappans och mina favoriter bland jeansen i byrålådan. Därefter har jag sytt ett par likadana till min kusin pojke, men de har tyvärr inte fastnat på bild. Häromveckan fick jag en beställning på ett par sådana jeans till en tjej på Öppna förskolan, tillika en "gammal" dagiskompis till Arvid. Fast eftersom det är på väg mot vinter och kallt väder så valde jag att sätta muddar i bensluten. Som bonus får de lite längre användningstid - aldrig fy skam! I mudden satte jag en resår, i större storlekar tycker jag det håller byxorna uppe bättre än bara mudd.

Mönster: 
Eget, stl 98.

Material: 
Denim i bomull-hampa från Swelogent, miljömärkt med GOTS. Cerise mudd från Stoff och Stil. Resår från Bibbi.

Sämst: 
Att min sytid bara blir mer och mer begränsad. Snultran är på något konstigt sätt överallt fastän hon inte kryper ännu. Och småsaker att pilla på och stoppa i munnen hittar hon överallt.

Bäst:
Att jag fick till perfekta aviga trippla täcksömmar på fickorna - mmmmm!

11 kommentarer:

 1. Kjempefine, og detaljene så veldig bra ut!

  SvaraRadera
 2. Underbart fina! De är verkligen helt perfekta. Bra jobbat. Jag måste verkligen komma igång och sy ltie "arbetade" byxor åt lilleman.

  Här är det också väldigt begränsat med sytid. Mikael är ju iväg - igen. L. är grinigast i stan. Tur att A. är lugnare än lugnast och nöjd för det mesta än så länge. Ser fram emot 19:e i alla fall. Då är det min alldeles egna dag (+A. då...)

  SvaraRadera
 3. Så snygga, snälla snälla säg att du vet var jag kan få tag på ett liknande mönster....så otroligt snyygt med sån skärning på insidan av benen.

  SvaraRadera
 4. Annars kanske du kan ge mig en hint hur jag ska tänka för att göra ett sånt mönster....

  SvaraRadera
 5. Å tackar!!

  Renata: jag tar ett muddbrallemönster ritar ut snygga besparingar, klipper isär mönsterdelarna och klipper ut dem med sömsmån i tyg! KLART!

  SvaraRadera
 6. Va snygga! Vad tar du för dem?

  SvaraRadera
 7. Erica: jag tar 299 för stl 62-80 och 349 för stl 86-110. Maila mig på info@makrilldesign.se om du vill veta mer!

  SvaraRadera
 8. Snygg modell och snygga sömmar! Jag gillar skarpt!

  SvaraRadera