Välkommen!

6 november 2011

Testing testing

Jag fortsätter att försöka bli kompis med min cover pro. Nu ville jag prova på att fålla med en avig trippelsöm. Hade först tänkt att det skulle bli ärmar på den här, men så hade jag inte tillräckligt mycket av den blå interlocken så att det räckte till två ärmar och jag ville inte ha mönstrade ärmar. Sedan såg jag de fina kuvertklänningarna som Onomak sytt, och då bestämde jag mig för att prova en sådan lösning istället.

Sedan undrar jag om jag fått till den aviga trippelsömmen korrekt? Eller ska det se ut som vid den nedre (e g den högra) nålen även vid den övre nålen (den vänstra) - tyckte jag rattade och rattade men att jag inte kunde få till det. För tittar jag i instruktionsboken så det se likadant ut vid såväl den högra som vid den vänstra nålen. Någon som vet!? Och vad ska jag i så fall prova att ändra på?

Mönster: 
Eget, stl 74. Egentligen är det mitt mönster på kuvertbody som jag ställt ut i A-form.

Material: 
Elefanter i bambuinterlock från Strömming Design. Kornblå interlock till kantbanden.

Sämst: 
Att jag ställde ut mönstret för lite, så den blir lite korvig på min lilla tjockis. Och att jag glömde bort att jag hade klippt med sömsmån i ärmhålen och kantade dem... Men vi kommer använda den ändå :)

Bäst:
Att jag bestämde mig för att inte ha ärmar på modellen. Den blir söt att ha över en enfärgad body!

15 kommentarer:

 1. Superfin!!!!
  Längtar efter min cover nu...

  SvaraRadera
 2. ÅÅÅÅ så kul att det blev en i alla fall :)

  SvaraRadera
 3. Va kul att inspirationen gick vidare! Jag blev ju inspirerad av Emsters klänningar :)Jättefin blev den!!

  SvaraRadera
 4. Superfin! Man kanske skulle köpa på sig det där tyget i alla fall, det är verkligen otroligt sött :-)

  SvaraRadera
 5. Ser jättefin ut, med sömmarna som dom är;) Jag köpte en bit av den andra färgställningen på mässan..Vi får se vad det blir.

  SvaraRadera
 6. Åh sååååå fin! Jag tycker det ser bra ut. Har faktiskt inte riktigt reflekterat över att sömmarna blir något olika. Men jag skall ju helt kalrt börja pressa fållarna fårn och med nu.

  Gjorde en liknande klänning till en kompis dotter i somras. Gjorde samma sak som du; alldeles för lite utställd. Så vi fick klippa av den och göra om till tajt linne. Försökte få till en kort muddkjol avr esterna, men det var ju omöjligt. Och jag brukar också glömma att strunta i sömnsmån när så borde ske vid bandkantningen, har hänt på både t-shirt som skulle bli linne och långärmad pyjamas som skulle bli sommarpyjamas utan ärm.... Någon gång kanske man lär sig ;)

  SvaraRadera
 7. så fin! tyget är ju ett måste-ha-tyg...måste klicka hem...

  SvaraRadera
 8. Jätte fin både modell och tyg!

  Jag vet inte hur sömmen ska se ut, men jag tycker den ser ut som min titta här!

  dhttp://lillanstrolltyg.blogspot.com/2011/11/kjol-med-veck-beskrivning.htmlen

  SvaraRadera
 9. Ää de blev fel, jag provar på nytt!


  http://lillanstrolltyg.blogspot.com/2011/11/kjol-med-veck-beskrivning.html

  SvaraRadera
 10. Jättesöt! Glad att jag köpte detta tyg på syfestivalen. Tycker också att denna modell på klänning är söt.

  Det lilla jag har hunnit testa av trippelsömmen så har det sett lite annorlunda ut än din bild. På min söm är under och översömmen lika, och ser ut som den nedre av dina sömmar. Jag har dock inga tips att komma med då jag är så ny på cover pron, men du kan alltid kolla så att tråden ligger bra i trådspänningsbrickan och att den är helt korrekt trädd.

  SvaraRadera
 11. Jag misstänkte nog att det inte var så här det skulle se ut. Sydde idag trippel avig täcksöm på ett par jeans och då var det precis som du säger likadant vid båda nålarna. Blir till att ratt lite mer ;)

  SvaraRadera
 12. Superfin! Har inte fastnat för detta tyg förut, men så här ser det alldeles lagom ut, att använda till något enfärgat som du säger.

  SvaraRadera
 13. Underbar! Kommer bli superfin med en body under.

  Jag har tänkt sy många ärmlösa tunikor men inser att jag då mnåste köpa massa enfärgade bodys också (för det är ju lite tråkigt att sy en helt vit body).

  SvaraRadera
 14. Ja, det är verkligen ingen höjdare att sy enfärgade tröjor/bodysar... Men tänk så mycket fint man kan ha ÖVER!

  SvaraRadera