Välkommen!

4 november 2011

Stjärntröja och velourbralls

Makrillen har, som genom ett trollslag, vuxit ur de flesta av sina långärmade tröjor. Så jag har som mål att sy lite fler sådana till honom framöver. Här är en som blev färdig häromdagen - han passar så otroligt bra i turkos. Muddarna förlänger användningstiden och så är det skönt nu till vintern (säger en mamma som själv avskyr att frysa...)

Och därefter ett par enkla velourmuddisar till snultran. Jag sydde ju de här för bara någon vecka sedan. För att jag ville ha turkosa bralls att matcha med. Och för att jag ville ha en mer arbetad byxa. Tyvärr blev det ingen sömsmån i sidsömmen vilket gjorde att de blev alldeles för tajta för min snultra - tyvärr, college är ju inte lika stretchigt som velour. Den lilla tjockisen kan ju ha dem, men jag har en känsla av att jag kommer att låta dem ligga i byrålådan för att de inte ser ut att sitta bekvämt. (Skulle tro att de passar alldeles utmärkt på ett smalare barn - så om någon är intresserad av dem MAILA! Det blev hoppstygn när jag använde overlocken och sydde ihop brallsen så jag tar inte fullpris för dem.) Nu blev det istället ett par vanliga enkla muddisar. Inget krångel för det fanns det inte tid till...
Mönster: 
Tröja: eget, stl 98
Muddisar: eget, stl 74

Material: 
Stjärnorna och velouren kommer från JNY, interlock till kantband också den från JNY, liksom den svarta jerseyn i muddarna. Den ljusblå muddväven till brallorna kommer från Stoff och Stil.

Sämst: 
Att inte brallorna med fickor passar snultran. Blev ju så nöjd med dem...

Bäst:
Att jag får anledning att sy ett par muddisar i en favoritfärgkombon - det blir så snyggt med ljusblått till turkost!

5 kommentarer:

 1. Håller med om att turkost är eb favvofärg även hos oss.

  SvaraRadera
 2. Hur mycket kostar fick-brallorna? Syns hoppstygnen när man har dem på?

  SvaraRadera
 3. Normalt tar jag 199 kr för rockmusiker i stl 74/80, så säg 100 + frakt. Nej, inget syns på utsidan och det är inget som påverkar funktionen. Mest jag själv som tänker på det! Maila om du är intresserad. Först till kvarn gäller.

  SvaraRadera
 4. Fickmuddisar menar jag såklart...

  SvaraRadera