Välkommen!

9 april 2011

Lappsjuk

Det är så himla roligt att sy enkla lapptäcken. Rena terapin. Jag funderar ofta på vilka lappar jag ska kombinera till täcken i olika färgställningar. Jag har massor med tyger som bara skriker - ta mig, ta mig!!

Det här täcket är till lilla snultran att använda i vagnen, det här bruna är nämligen alldeles för stort - det passar bättre i spjälsängen eller i soffan. Det här är alltså lite mindre än de jag sytt tidigare, ca 55 x 65 cm. Har använt både återanvända och nya tyger. Baksidan är i samma röda tyg som de röda enfärgade lapparna. Som mellanlager använde jag plattvadd från Stoff och Stil. Blev väldigt nöjd med resultatet och har redan provat det i mjukliften (därför är det lite skrynkligt...), dock utan snultran i (hon väljer nämligen helst att sova i bärsjalen).

7 kommentarer:

 1. så mysigt!tar du emot beställningar? kram

  SvaraRadera
 2. Verkligen jättefint. Kanintyget är så fint, synd att det tog slut så fort i affären. Mitt är slut sedan länge... Att sjala är underbart.

  SvaraRadera
 3. jovisst tar jag beställningar på lapptäcken :)

  ja, kaninerna är så himla söta - nu har jag bara en halvmeter tyg kvar...

  SvaraRadera
 4. har du bomullstyger så man kan se nånstans? å vad skulle det kosta med ett till en vagga (innemått 80*50)Har en oval tak vagga frågan är om man skulle gjort täcket lite ovalt med....? Vad tror du?

  SvaraRadera
 5. Jättefint! Det är en konst att kombinera tyger till lapptäcken tycker jag. :)

  SvaraRadera
 6. jätte fiiint!!! Beroende framkallande eller hur! :)

  SvaraRadera
 7. Så underbart fint! Gillar dina lapptäcken mycket!!

  SvaraRadera