Välkommen!

18 juni 2010

Klöver till A

För ett tag sedan såg jag ett tyg hos Hillefant som jag gått och suktat efter länge. Tror nästan att det är mitt favorittyg!! Ni ska få se!! Jag frågade om hon var intresserad av ett byte och visst var hon det - ett färdigsytt plagg mot ett annat, kan det bli roligare än så?!

Jag funderade länge på vad jag skulle sy. Vet ju hur mycket fint Hillefant själv syr i vintagetyger. Snacka om prestationsångest!! Vi hade kommit överens om att eftersom min sömnad i vävda tyger inte är speciellt beprövad så skulle jag inte sy något avancerat med rynk och puff och sånt. Efter lite funderande på vad det kunde innebära så föll valet till slut på en enkel överdel med knyt i halsen baktill och... tada... rynkad kjol!! Och jisses så kul det var att sy en sådan modell!!!

Tygvalet kändes självklart, klövertyg till kjolen och överdelen i matchande grönt, men från ett stormönstrat påslakan. Ojojojojojoj, så nöjd jag är med klänningen!!!! Älskar den gröna färgen!!


Vilken härlig känsla det är när något som man tror ska vara svårt inte är det utan resultatet blir lyckat, på första försöket! Fler liknande måste naturligtvis sys - jag får väl hitta andra små flickor att sy till :)
Det är en stl 80, men när klänningen väl var klar kändes den stor... Och jovisst finns det lite plats att fylla ut :)  Här kan du läsa vad Helena tyckte om klänningen samt se en live-bild!! Tack snälla Helena för de fina orden - jag hoppas att lilla A växer i klänningen snart :) Ser med spänning fram emot ett paket från dig!!

13 kommentarer:

  1. Vad kul att du vågade utmana dig själv för resultatet blev ju verkligen urbra!!! Det här med byten är ju faktiskt ett himla bra och roligt sätt att fylla sina barns garderober med fina hemsydda kläder på och dessutom utvecklas ens sömnad enormt eftersom man anstränger sig något lite extra när man syr åt andra:) Vi är jätteglada och hoppas nu att ni ska hinna få paketet innan ni åker iväg och att ni ska bli lika glada:)

    SvaraRadera
  2. Supersnygg klänning, såg den även hos Hillefant och vad söt tjejen var i den! =)

    SvaraRadera
  3. whaa, klövertyget är så fint! den här ser ju verkligen välsydd och fin ut, jag förstår att hon blev nöjd! och jag förstår din prestationsångest, den har man ju känt på...

    SvaraRadera
  4. For en flott kjole! Kløverstoffet er nydelig!
    Masse fint ellers på bloggen din også! Jeg legger deg i blogg-lista mi med det samme så jeg kan finne tilbake hit :-)

    SvaraRadera
  5. tjusig klänning!!
    gillar verkligen klöver, funderar på å beställa just en klövertavla till barnens rum:)

    **erika

    SvaraRadera
  6. Såg den live hos Hillefant. Helt underbart fin!!! :D

    SvaraRadera
  7. Jättesöt och fin klänning! Håller med om att klövertyget är helt underbart. Var har du köpt det?

    SvaraRadera
  8. Ser ju i inllägget nedan att du hittat det på Tradera =)

    SvaraRadera
  9. Åh vad fin den blev! Visst är det lite extra kul att sy flickkläder när man inte har en liten tjej själv!

    SvaraRadera
  10. Underbar klänning! Vad kul med byten! Ska bli spännande att se vad det är du får.

    SvaraRadera
  11. Skjønner godt du er fornøyd! Kjolen er supersøt:)

    SvaraRadera
  12. Hej vännen!!

    Usch, nu har jag inte haft tid att titta till andra på sådär länge igen och missat en massa... :-( Bland annat tre inlägg här hos dig!!

    Vad himla kul att denna sömnad blev lyckad på första försöket! Du skall verkligen vara stolt :-).

    Visst är det egentligen inte alls så knepigt att sy i vävda tyger? Många som inte har overlock mm fasar ju över jersey :-) :-)

    Klänningen blev bedårande och urhärlig i allt sitt gröna!!!

    Bra jobbat!!!!
    Kram!

    SvaraRadera
  13. Vilken jättesöt klänning! Jag gillar dessa klövertyger skarpt!

    SvaraRadera