Välkommen!

21 maj 2010

Sommaren är här!!

Jag är precis hemkommen från sommarens första öl på "vår" uteservering här i vår västkustpärla. Jag är ingen storkonsument av alkohol - men jag måste säga att det är inte mycket som slår en kall öl en varm försommarkväll sittandes alldeles vid havet. U N D E R B A R T! Tyvärr hade jag inte kameran med så jag kan inte förmedla känslan i bilder :(

Men här följer mitt enkla 10-stegsrecept på lyckad försommarkväll à la Bohuslän (du behöver inga nykokta räkor!):
1. Ikläd dig favvo-conversen, leggings och relaxad klänning (obs! ta med kofta!)
2. Stoppa ett styck barn i en styck barnvagn. Barnet ska vara påklädd pyjamas och kan med fördela omsvepas något sånt här (jippi - den är perfekt för detta!!). Glöm inte en filt.
3. Ta en lagom lång promenad i kvällsolen och insup försommarkänslan (obs! låt någon annan sköta barnvagnsrullandet. Du ska koncentrera dig på att känna dig som en kalv på grönbete!).
4. När barnet ifråga sover: gå in på ditt "stamhak", beställ en öl och slå dig ner.
5. Drick sakta och njut av sällskapet och utsikten (och att barnet sover!).
6. När ölen är uppdrucken ta en promenad runt "hamni", titta på båtar och folk - eller om du är en sån som jag, titta på bebyggelsen (och om du förfasas över den omvälvande förändring som sker hos vår västkustpärlas äldre bebyggelse (=arbetsskada), blunda i så fall för det hemska och titta enbart på det som är förenligt med dina ideal). Om du behöver tar du på dig den medhavda kofta och lägger på barnet den medhavda filten. Annars låt bli och tacka gudarna för underbart väder!!
7. Gå hemåt i sakta gemak. Lyssna på fåglarna. Titta på grönskan i trädgårdarna och känn dofterna från körsbärsblommorna och allt det andra gröna lull-lullet (ja, jag är gift med en landskapsarkitekt men jag kan väl inte ha koll på allt, eller?!). Hejja lite på raggarbilarna som kommit inkörandes från "inlandet". Det hör till :)
8. Njut.
9. Njut.
10. Njut.

Jag lovar. Du kommer inte att bli besviken!

PS. Jag har INTE sytt en söm ikväll... DS.

10 kommentarer:

 1. Vi gjorde samma sak igår! Dock intog vi en Irish på uteserveringen, Bus snusade och sov i vagnen och det var en underbar kväll. / Jennie

  SvaraRadera
 2. Åh så härligt!! Ska ta och testa det där receptet någon dag! Borde funka någorlunda på norra Norrlandskusten också. :)

  SvaraRadera
 3. Underbart :)
  Jag ska till Lule nästa vecka, hoppas jag får tillämpa dina tips då. Om inte så kommer jag nog till västkusten och provar min lycka :)

  SvaraRadera
 4. Underbar kväll!!! Hoppas med på något sådant en kväll när liten är sammarbetsvillig

  SvaraRadera
 5. Låter som nåt jag skulle kunna tänka mig... Härligt!

  SvaraRadera
 6. Låter ju väldigt trevligt!

  SvaraRadera
 7. Låter underbart trevligt!!! Blir allt lite avis;) Själv låg jag nedbäddad inomhus hela dagen och kvällen igår med världens migrän:( Men nu har det regnat och åskat lite så nu kanske saker och ting klarnar...

  SvaraRadera
 8. Låter helt underbart! Själv jar jag varit sjuk med både feber och lite magsjuka, men nu är jag på bättringsvägen. Hoppas att man får njuta lite av det fina vädret idag!

  SvaraRadera
 9. Åh, längtar till V-kusten...

  SvaraRadera
 10. Mmm, i sommar blir det av!

  SvaraRadera