Välkommen!

2 januari 2010

God fortsättning

Nu har vi ett nytt år att se fram emot. God fortsättning till er alla!
Vill också passa på att tacka för alla kommentarer - det är så roligt att läsa dem!!

Det har varit några dagars paus från bloggandet - och till viss del även från syandet. Först var makrillen sjuk och sedan har jag varit ordentligt förkyld under större delen av veckan. Men nu återstår bara en envis skrällhosta.

Men lite sytt har det blivit ändå. Jag har länge velat sy en omlotthoodie. Det är många som syr fina sådana. Speciellt imponerad är jag av Krimskrams!! För ett par dagar sedan skred jag till verket. Valet föll på en fleece som jag vanligtvis använder till foder i mössor. Det var det tyg jag tyckte att jag kunde testsy i utan att det skulle göra något om resultatet inte blev bra. För jisses vad tyg det går åt till en omlotthoodie!! Sedan ville jag inte ha knytband utan tryckknappar.

Först sydde jag på luvan så att sömmen blev synlig - inte snyggt. Blev till att sprätta. Varför tänker man inte först och gör sen?! Sydde om och det blev så mycket snyggare. Ibland är det verkligen värt att sprätta!

Var ganska nöjd med resultatet när tröjan inte ännu var provad. I morse provade jag den på makrillen och då blev jag lite besviken. Den är, precis som fleecetröjan i förra inlägget, väldigt stor. Bred och lång och RYMLIG :) När den sitter på vill den gärna kasa av den ena axeln så den sitter inte alls snyggt. Trist! Den går säkert att växa i om jag sätter muddar i ärmsluten istället - så får det nog bli.

Även om den kanske inte blev som jag tänkt mig så är det kul att testa nya modeller och att laborera sig fram till lyckat resultat. Nästa gång jag gör en omlotthoodie ska jag fundera mer på skärningen framtill och hur tajt grundmönstret är. Jag tror att om jag bara använt form 1 så hade resultatet blivit mycket bättre.

Mönster: Jag utgick från Meedom form 2, stl 80 och ritade av den med omlott i jacklängd. Sedan ritade jag om luvan efter en luva som jag gillar på en KikKid-tröja som vi har hemma.

Material: Fleece och muddväv från Stoff och Stil. Fodertyget till luvan JNYdesign.

4 kommentarer:

 1. Ser fin ut tycker jag. Synd att den inte passade lika bra men du får göra ett nytt försök så blir säkert passformen bättre. Skam den som ger sig! Har länge varit sugen på att sy en hoodie men jag vet inte när jag ska våga prova:)God fortsättning på det nya året!

  SvaraRadera
 2. Fin jakke- den passer nok bedre etterhvert som barnet vokser. Dessuten blir det vår og da er det greitt at klærene henger litt løst. Lykke til med eksperimentering- det blir noen ekstra runder, men også ekstra gøy når det lykkes! Og godt nyttår!

  SvaraRadera
 3. Snygg! Ja man får passa sig om man inte håller sig till form 1, de blir väääldigt brett ibland (har varit med om det själv ;-) :-D ). Visst är det lite svårt att få till bra omlotthoodie, sälv tycker jag mitt mönster är lite för urholkat i halsen. Ska försöka justera det...
  God fortsättnng!

  SvaraRadera