Välkommen!

29 december 2009

Rymlig raglan

Skulle slänga ihop en fleecetröja lite snabbt som en försenad julklapp till en liten kille i vår bekantskapskrets. Trodde jag ja. Ritade av Meedom form 2 i stl 92 (motsvarar ju en 98) och satte glatt igång att sy. Valde brun fleece (mmmm! brunt!). Sydde på en applikation i form av en stjärna i orange fleece och sydde alla sömmar från rätsidan utan att sticka ned dem för att få en kul effekt.

Jag ska erkänna att jag, kanske sent omsider, har upptäckt hur fint det är med stjärnor på barnkläder. Tidigare har jag inte gillat det alls, men helt plötsligt så vill jag ha stjärnor, stjärnor, stjärnor! Det här verkar vara en fas som de som sybloggat betydligt längre än jag är på väg att passera... Förstår inte varför jag alltid är så sen med att haka på trender ;)

Jag blev kär i tröjan. Det är lite härlig 80-talskänsla över den (jag som egentligen inte gillar 80-talsmodet...). Och lite dansstudiokänsla à la Fame (okej, jag vet att det är en fleecetröja, men det måste vara de där råa overlocksömmarna...)

Tanken var att den skulle vara något att växa i. Men jag tycker nog att tröjan blev lite väl bred och stor för att vara en 98 - lite väl mycket att växa i kanske... Får se om tröjan hamnar i Makrill-shopen och jag syr något nytt till lille H.

7 kommentarer:

 1. Fin tröja. Håller med om att Meedom-mönstren är stora. När jag skulle sy en velourtröja till sonen tog jag form 2 stl.98 och förlängde och då har han 110/116 i kläder. Den blev ändå rätt vid.
  Tufft med "aviga" sömmar och jag måste nog erkänna att jag också älskar stjärnor av alla de slag... :-)

  SvaraRadera
 2. Stjärnor är bäst tycker jag:) Nåja, fina är de iallafall! Tycker oxå det ser tufft ut med sömmarna du gjort och som sagt stjärnan är fin! Ska nog oxå testa en stjärna snart och se om det är enklare att sy än blommor?! Ha ett gott slut och ett gott nytt år!

  SvaraRadera
 3. å så mkt fint du syr. Hoppas att julen har varit bra. jag hör av mig om ett par dagar till dig med konto nummer och lösenord till kursen.
  ha det så bra så länge. =)

  SvaraRadera
 4. Så stilig med sømmene og stjerna til:)

  SvaraRadera
 5. Tjusigt! Väldigt effektfullt med orange tråd på applikationen.

  SvaraRadera
 6. hei ingrid!

  takker på vegne av H (herman) som var den heldige som fikk den kule stjernegenseren! den er kjempekul og absolutt ikke for stor/bred, litt hip- hop aktig og passer utmerket til herman som elsker å danse til norske madcon! tusen tusen takk og takk makrill, det "ruler"!
  anne

  SvaraRadera