Välkommen!

21 maj 2010

Makrill presenterar: "Body from h..."

Det var en gång en helt vanlig sykväll. Hemma hos makrillen syddes för första gången en omlottbody. Allt gick lugnt och fint till. Sömnaden flöt på perfekt.T o m kantbanden blev okej för att vara första gången.Stolt, nöjd och glad skulle makrillens mamma bara sätta i tryckknappar innan det var dags att gå och lägga sig.
En knapp. Två knappar. Tre knappar.
Fjärde knappen sattes åt fel håll. På rätsidan på framstycket som ska vara utåt.
*svordom*
Försiktigt försökte makrillens mamma bända loss knappen utan att skada tyget. Det hade gått förut.
Ett hål uppstod.
*svordom*
Knappen ville inte lossna.
Makrillens mamma fick ta till större verktyg.
Knappen ville fortfarande inte lossna.
Fler hål uppstod.
*massor med svormdomar, mycket fula sådana*
Till sist lossnade knappen.
Flera stora hål syntes i tyget.
*nu osade det svavel*

Ungefär en timme senare, vid halv ett på natten, gick jag och la mig. Då hade jag försökt lappa ihop bodyn på bästa sätt. Sicksackade först fast en bit tyg över hålen på avigan. Sedan gjorde jag ett försök att sy på en lapp i enkelt tyg, vilket inte blev snyggt så det sprättade jag upp. Därefter spraylimmade jag ihop två bitar interlock som jag la med trådriktningen åt motsatt håll och sydde fast på rätsidan med en tät sickasack. Det blev inte jättesnyggt, men bodyn går åtminstone att använda. Nu får den väl läggas i tryggt förvar i väntan på en egen bäbis... Men oj, vad besviken jag är. Och arg. Jag som var så nöjd INNAN jag tryckte fast knapparna...

Lärdom: sätt aldrig i tryckknappar klockan elva på kvällen bara för att du ska bli klar innan du går och lägger dig...

Hur hade ni andra gjort med lagningen?

25 kommentarer:

 1. Den blev ju jättefin! Synd bara på hålet o knappen. Det blev ju iof en kul detalj på plagget. Jag hade nog satt en lapp på avigan och lagat hålet. Sen hade jag vänt bodyn åt andra hållet, med andra omlotten ut. Fast det hade kanske inte funkat om alla andra knappar redan var på plats....

  SvaraRadera
 2. Precis just där skulle det ha passat med en applikation av något slag!

  SvaraRadera
 3. Ja, så hade jag också gjort!! Funderade mycket på om jag hade kunnat fixa till det så. Tyvärr hade jag redan satt i tre knappar i framstyckena (jag, min dummer, hade alltså inte börja med knapparna i grenen...)

  Men nåt lär man sig alltid!!

  SvaraRadera
 4. Sandra: ååååååh, varför tänkte jag inte på det!!!??? Hade ju varit en supersmart lösning.

  SvaraRadera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 6. jag tycker den blev jättefin! Känns som en kul detalj med lappen!!

  SvaraRadera
 7. Jag tycker också lappen blev jättesnygg just där den sitter. Måste också fnissa lite för det blev ju ändå en kul historia av det! (Jag satte också tryckknappar igår kväll för att bli klar och naturligtvis blev det fel på sista. Jag hade dock tur och slapp hålet den här gången!)

  SvaraRadera
 8. Jättefin body, men förargligt när man gör så där med knapparna. Men jag tycker du löste det på ett bra sätt :)

  (Om du vill får du gärna sy ett par 70-tals shorts =) Annars behövs det alltid tröjor =) )

  SvaraRadera
 9. En skjønn body i fine farger ble det! Det er klart det er fryktelig irriterende når man får sånne utfordringer rett før leggetid - da må man jo fikse det først... Men jeg synes du fikset det bra. Klart du kunne hatt en applikasjon, men det fungerer bra som du gjorde det!

  Og historien blei for oss lesere god, jeg kjente meg godt igjen. Har også hatt noen slike "skal bare" opplevelser før leggetid.

  SvaraRadera
 10. Du är inte ensam. Jag gjorde EXAKT SAMMA SAK med en body i Jofotex limegröna elefanttyg nyligen. Var så nöjd med allt, i synnerhet den ljust blå färg jag hittat till kantbanden, vilket kanske inte låter så snyggt med det blev det. Och sedan gjorde jag mos av alltihop inte EN gång utan två. Först gjorde jag en miss på samma ställe som du, fast mitt var värre för jag lyckades även få tag i lite av baksidestyget (fråga mig inte hur) så det blev ett hål i tyget på baksidan med när knappet togs bort. Sedan satte jag i knappet upp och ner, med delen som skulle vara inåt utåt istället, på främre stycket (och alla andra knappar var redan isydda).
  Jag kan verkligen skriva under på att man inte ska göra klart saker när man är för trött eller stressad, i synnerhet inget som har med knappar att göra...

  SvaraRadera
 11. Ja dessa tryckknappar... som ska dit sist...

  Men bodyn var fin!

  SvaraRadera
 12. Ja precis, såna med kantband. Dom är ju så himla fina :)

  SvaraRadera
 13. Hihi...Ser att du fått många svar redan så jag struntar i att svara. Men gud så roligt du har skrivit. Jag fick mig ett gott skratt när jag läste ditt inlägg. Du har verkligen humor :-)

  SvaraRadera
 14. Ingenting som er så irriterende som trykknapper som sitter feil!! Og de sitter alltid så utrolig godt fast!

  Syns du rettet bodyen bra, den gule lappen ble en fin detalje:)

  SvaraRadera
 15. Åh, trist med knappen! Jag känner igen scenariot så väl. Har lovat mig själv att aldrig sätta i knappar när jag är trött! :)

  Laga? Jag blir så trött och arg när det blir fel att plagget riskerar att hamna i papperskorgen istället!

  SvaraRadera
 16. hei du!

  fin body!
  men, har du bolle i ovnen?

  SvaraRadera
 17. Nej du A, här är inga bullar i ugnen. Fast med alla vänner som precia har fått barn eller går i väntans tider så måste jag väl erkänna att tankarna på en till inte ligger långt borta :)

  SvaraRadera
 18. Förstår att du är besviken men den som inte vet kan ju faktiskt bara tro att det SKA vara en extra förstärkning just där knappen sitter, eller hur! Jag tycker det blev fint! Jag har faktiskt efter många felgörningar slutat att sy/fixa när jag känner att det börjar bli för sent, vilket här just nu med bebis oftast sker innan 21.30...

  SvaraRadera
 19. Men det är ju en snygg detalj även om det inte var riktigt meningen. Men oj vad jag känner igen mig.. Rackarns knappar!!

  SvaraRadera
 20. Jag tycker den blev jättefin! Härliga färger ihop och vilken lyckad kantning. Jag har också satt knappar fel och vad det är irriterande!

  SvaraRadera
 21. Tycker att bodyn blev jättefin trots det lilla missödet! Fast jag känner igen känslan, jag har själv gjort precis samma sak på en body för inte allt för länge sedan. Min body gick som tur var att rädda hjälpligt. Jag satte fast en ny knapp precis över det lilla hålet, och över knapp (och hål) sydde jag sedan fast en namnlapp. Det var precis att det gick att sy fast namnlappen, men det gick!

  SvaraRadera
 22. Tror alla som använder tryck-knappar är med om att det inte funkar så bra. Jag lyckas med konststycket att de hamnar snett så att någon eller några "taggar" kommer utanför...grrr! Undrar om någon har eller har erfarenhet av att använda en KAM-press och om den innebär att man slipper sådana här missöden?

  SvaraRadera
 23. Bodyn är ju jättesöt (älskar gult och brunt i kombination...det får mitt 70-talshjärta att banka lite hårdare) och den blev ju mycket personligare och lite roligare med den gula lappen på bröstet:)

  SvaraRadera
 24. Åh, knappar - underbara hatade knappar. Gud så man kan svära över dessa. Men jag såg bilden innan jag läste texten och tänkte att "Åh vilken rolig detalj hon satt dit - vad hon är smart!" Väldigt snygg body helt enkelt. En kommande bebis kommer bli väldigt nöjd tror jag.

  SvaraRadera
 25. Jag känner igen problemet.. Både knapp-problemet i sig och göra-misstag-när-man-är-för-trött-problemet i stort! Annars håller jag med den kommentar som återkommer här - vilken rolig detalj det blev!

  SvaraRadera