Välkommen!

14 januari 2010

Stars on my mind

När jag visade den här tröjan för Arvid såg han ut att tycka att det var väldigt fint med stjärnan. Han tittade, pekade på stjärnan på tröjan och pekade på våra julstjärnor som hängde i fönstret. Tittade på tröjan igen och på mig. Hans ögon var mycket beundrande!!


Så naturligtvis ville jag ge min lille makrill en egen stjärntröja. Vilken tur att det fanns ett visst behov av en ny fleecetröja. Grå fleece (bilden återger verkligen inte färgen alls!) och turkos mudd från Stoff och Stil. Applikationen gjorde jag med svart velour. Mönstret är från Meedom, form 1 stl 86 (92)


Jag är verkligen supernöjd med resultatet. Tröjan blev precis så snygg som jag föreställt mig. Synd bara att jag använde fleece från Stoff och Stil - den håller sig inte speciellt snygg efter många tvättar. Men då får jag ju möjlighet att sy fler!!Annars har det inte blivit mycket sytt de senaste dagarna. Har umgåtts med lillasyster (bytte visserligen ett antal glömda saker mot en mössa som jag slängde ihop när hon var här, tyvärr hann mössan inte hamna på bild innan den lämnade hemmet), tvättat och namnat kläder och varit trött. Det kostar på att skola in på dagis ;)

13 kommentarer:

 1. Åh så snygg! Den ser verkligen mysig ut.

  SvaraRadera
 2. Superfin, förstår att du blev nöjd, och att den blev så fin som man ser framför sig "i huvudet".

  SvaraRadera
 3. Fin fin! Hoppas att det funkar bra med dagis inskolningen oxå. Ha en trevlig helg!

  SvaraRadera
 4. Grymt snygg!!
  När du syr knäppning i sidan förlänger du sömsmånen något på den sidan?
  Trevlig helg!
  /Anna

  SvaraRadera
 5. Tack för alla snälla kommentarer!

  od Andulky: Nej jag klipper till med sömsmån som vanligt. Men du har helt rätt i den tanken, det blir kanske ännu bättre om man lägger till lite extra sömsmån!

  Önskar er alla en trevlig helg!!

  SvaraRadera
 6. Tack! Håller på att sy en sån klänning, har inte haft extra sm, men tänker prova nästa gång :-). Kram

  SvaraRadera
 7. Just ja, jag ska försöka ta en bild nån dag :)

  SvaraRadera
 8. SUpersnygg!!! Halsringningen ser helt toppen ut, måste testa!!

  SvaraRadera
 9. Lekker, lekker, lekker!!

  Nå har jeg sydd de første tingene av de fine stoffene fra deg. Glemte å skrive i innlegget mitt at stoffene er fra deg, det er nå rettet opp og du er nevnt:)

  Takk igjen for byttet!

  SvaraRadera
 10. Supersnygg. Undrar hur du syr fast/fäster kantbandet vid ärmhålan? Har velat sy en sådan LÄNGE men vet bara inte hur:)

  SvaraRadera
 11. Supersnygg! Snygg halsringning!

  SvaraRadera
 12. MadebyMammaMia: Jag syr ihop alla ärmsömmar utom den ena mot framstycket, kantar hela vägen från ärmhålan på ärmen till ärmhålan på framstycket. Syr ihop ärm- och sidosöm. Klart!!

  Lycka till!!

  SvaraRadera