Välkommen!

13 januari 2010

Sovtält!

Jag har inte sytt speciellt mycket i kanintygerna. Det finns en liten tyghög med olika färgställningar med kaninmönstret här hemma, men de har mest blivit hyllvärmare. Nu var makrillen i stort behov av en ny pyjamas och då tyckte jag att just det här tyget kändes som ett bra pyjamastyg! Använde mönstret på bodysuit från Ottobre 6/2009, stl 86.


Men så är det jag och tillklippning. Fattar inte varför jag blivit så slarvig den senaste tiden! Till och med min man undrar om jag har problem med det här med storlekar... Av någon konstig anledning lade jag inte mönsterdelarna utmed vikt tygkant utan med sömsmån runt om. Fullständigt onödigt!! Och jag reagerar inte på det förrän jag klippt till alla delar. F U C K! (får man egentligen inte säga, men det var precis det jag kände, om inte värre ). Om ni tycker pyjamasen ser stor ut nu så skulle ni sett den innan!! Då hade den passat makrillens pappa i vidd... Försökte "frisera" i efterhand utmed sidosömmen så att den inte skulle bli alltför stor - men det färdigsydda resultatet känns ändå gigantiskt :( Jag tror defintivt att jag får ner två 1½-åringar i den.


Jaja, det är en pyjamas och tyget är alldeles för fint för att inte användas. Eller pyjamas är kanske fel att kalla den - sovtält vore ett bättre ord. Skit samma. Gjort är gjort. Och här har ni resultatet.*
*Om någon undrar varför jag väljer att visa även misslyckade syalster så är det mest för min egen skull. För att lära mig av mina misstag. Och kanske även för att ni ska skriva någon fin kommentar som jag egentligen inte förtjänar ;)


Uppföljning 17/1:
Inatt fick makrillen använda pyjamasen för första gången och döm om min förvåning att den var helt okej. Visst är den modell rymlig, men det ser mest skönt ut. Det enda som stör mig något är att halsringningen fortfarande är alldeles för stor vilket gör att kuvertvikningen fungerar lite dåligt, axlarna glider ut med jämna mellanrum. Men det går att avhjälpa med ett par tryckknappar. Och färgkombon är helt underbar på makrillen. Så helt plötsligt så är jag inte så missnöjd med resultatet. Slutet gott allting gott!

9 kommentarer:

 1. Hihi sådär gör vi alla lite då och då, klipper och syr innan man tänker! Det är det man lär sig av också! Den ser fin ut iallafall och makrillen lär sova gott i sin nya pyjamas. Har också sytt pyjamas ikväll, men tvådelad och superful och den kommer inte visas tror jag för jag nästan skäms för att ens titta på den.

  SvaraRadera
 2. Då är jag i gott sällskap i alla fall :)

  SvaraRadera
 3. Hahaa! Du är så härligt rå och hård mot dig själv! ;-) Tycker den ser fin ut? :-)

  Min son har en nästan precis likadan, älskar den!! Kolla här; http://dorisassar.blogspot.com/2009/08/kolla-vilken-fin-present.html

  (Anna med Od Andulky har sytt den :-)

  SvaraRadera
 4. Den ser ju jättefin ut. Hoppas att din son kan ha den trots storleksmissen. Fin kombo med kantbanden!

  SvaraRadera
 5. Ja, man kanske skulle ta och göra så...lägga ut de uppochnervända plaggen man sytt...eller kanske de plagg som har ett ben avigt och ett ben rätt. Tröjorna med en avig ärm...Finns fel man gjort som är mycket värre än ditt fina sovtält här hemma i allafall! :0D (har en body i min blogg som jag sytt åt fel håll ;0)

  SvaraRadera
 6. Klart man kan visa sina misstag oxå tycker jag, sånt lär man sig förhoppningsvis av och alla gör vi fel! Om du inte hade berättat om missen så hade man ju inte anat nått för pyjamasen är ju ursnygg. Fin modell och fina färger=perfekt! Hoppas nu bara den kommer till användning!!! Snart är det min tur att prova det mönstret men jag måste förstora det så vi får se hur det går...:)

  SvaraRadera
 7. Åh, så ergelig det er når man syr eller klipper feil!!

  Syns nå den ser veldig fin ut, håper han vil sove godt i den:)

  SvaraRadera
 8. Jag tycker den ser jättefin ut! Älskar färgkombon (som Doris skrev har jag sytt en liknande). Hoppas den kommer till användning iaf!!

  SvaraRadera
 9. haha den är i alla fall snygg, och om den varit lite större... kanske mycket hade jag gärna köpt den till mig själv:) /Johanna

  SvaraRadera