Välkommen!

21 januari 2013

Sommar och sol

Ja, det känns väl hyfsat avlägset med sommar och sol. Men man kan aldrig vara ute i för god tid när det gäller sommargarderoben har jag märkt. Jag är dock en väldigt frusen människa av mig så det blev till att fota snabbt innan jag drog på mig en stickad tröja igen.

Har knåpat med ett mönster på linne till mig själv och efter en del förändringar är detta slutresultatet. Jag har dels utgått från ett tröjmönster från Ottobre dels ett köpt linne. Nu är det precis så som jag vill ha det, så nu kan jag sy ett gäng med linnen i de tyger jag tänkt mig. Ni kommer att få se framöver!

Tyget Skyar är från Znok och efter detta linne finns det tyvärr inte någon speciellt stor bit kvar av tyget. Vita kantband i interlock och bred fåll med tresteg-täcksöm. Det enda man kan klaga på är att jag sydde halsringningen med fyrvik och ärmhålen med trevik. Min CP fick spatt och vägrade sy fyrvik annat än med små myrsteg och då blev det skitfult på avigan. Ingen aning om varför. Efter att ha ägnat 20 minuter av dyrbar sytid åt att sprätta kantband så trädde jag om maskinen och valde trevik. Fungerade hur bra som helst. Ibland är min CP ett stort mysterium.

5 kommentarer:

 1. Riktigt fint och användbart linne. Min CP är precis likadan. Ibland får man ta en paus och efter det brukar den fungera igen.

  Kristinlog.se

  SvaraRadera
 2. Sitter kanonbra på dig! Och det där tyget alltså... Så snyggt. Varför köpte jag det aldrig?

  SvaraRadera
 3. Så snyggt!!!! Vilken fin halslinning. Precis sådär vill jag att det ska se ut på ett linne. Minns du vilken Ottobre?
  Så himla snygg halslinje, jag blir så avis, hm jag menar inspirerad.

  SvaraRadera