Välkommen!

24 juli 2012

Försök nr 2

Jag får ta mig fasiken inte till fållarna på singoallor. Till midsommar sydde jag en singoalla till snultran och fick då veck på rätsidan för att sömsmånen på fållen "inte räckte till". Eftersom det ändå inte syns speciellt mycket när den sitter på så får hon använda den som den är. Fotade den, men jag har inte riktigt haft lust att visa det där misslyckandet. Men använder den gör vi :)

Igårkväll gjorde jag ett nytt försök. Köpte nämligen en helt underbar liten singoallablus av duktiga Florin.  Då hade jag liksom gett upp att ens försöka fler gånger. Men när jag fick hem den såg den sådär enkel och fin ut att jag tänkte att det kanske är dags att göra ett nytt eget försök i alla fall... Jag har ju hur många fina tyger som helst här hemma. Så jag var lite mer noga när jag klippte sömsmånerna den här gången. Men tro det eller ej, samma sak återigen - veck på rätsidan... JAG BLIR GALEN! Hur svårt kan det vara egentligen?!

Tur att tyget är fint åtminstone... Ett ganska väl urtvättat och blekt påslakan, med ack så söta fåglar, mina favoritfåglar på sommaren - svalor! Svårt att få till färgerna, men det är snarare urtvättat rött än rosa.


6 kommentarer:

 1. Tycker den är jättefin jag. Tyget/tygerna är ju jättesöta. Har inte vågat sy någon singoalla ännu,men ska snart försöka tänkte jag.

  SvaraRadera
 2. var är det vecken uppkommer? i halsen, ärmen eller nertill på singoallan?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är i halslinningen som de uppstår. Antar att jag klipper ut vinkeln på sömsmånen fel... Får ge det ett försökt till antar jag :)

   Radera
 3. Nu kom jag äntligen till en dator så jag kan länka. Har du gjort såhär i fålltillägget? (fast tvärtom). För då borde ju tyget räcka till: http://brallaengbom.wordpress.com/2012/05/21/snyggt-falltillagg/

  Gör övrigt superfin!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Huvudet på spiken Alice. Jag måste nog klippa ut vinkeln på sömsmånen bättre.

   Radera