Välkommen!

23 juli 2012

Ballonger från Nosh Organics

Ni har väl inte missat de fina ekologiska interlocktygerna från Nosh Organics? Jag fick hem en meter av de gröna ballongerna för ett litet tag sedan. Tyget är underbart mjukt, sådär så att man vill klämma och klappa och känna mest hela tiden... Så jag har funderat lite på vad vad jag skulle vilja sy av det. Till sist bestämde jag mig för en klänning till snultran. Jag hade en bild i huvudet om en "ballongig" modell och så här blev det. 


Mönster: 
Eget stl 92 ungefär. Inspirerad av Alices fina klänning klippte jag ut en klänning på känn... Hoppas att min fina vän inte misstycker! Jag utgick från mitt vanliga A-formade klänningsmönster med raglanärm som jag breddade rejält både på fram- och bakstycket. Sedan lade jag ett veck på vardera stycket. Nertill rynkade jag med hjälp av min ol innan jag kantade med min CoverPro. Pricken över i blev en svart knapp i vecket framtill.

Material:
Ekologisk interlock från Nosh Organics, om någon nu missade det! Svart enfärgad interlock från JNY skulle jag tro.

Sämst:
Att jag ännu inte fått ordning på sygrejjorna i nya syhörnan. Och det lär nog dröja ett tag till dess att jag har hittat en lösning på tygförvaring.

Bäst:
Detta är första plagget ut i nya huset - och jag är så nöjd! Det kommer definitivt blir fler av denna modell. Och jag kommer garanterat att köpa mig några metrar av den underbart mjuka interlocken. Att makrillen blev tokavundsjuk på snultran känns som en sporre att beställa hem lite fler ballonger till en tröja.

6 kommentarer:

 1. Så fin klänning! Tyget är jättefint och jag gillar modellen! Knappen är pricken över i! Hoppas du kommer till rätta i nya syhörnan snart. :)

  SvaraRadera
 2. Toksnygg! Jag gillar verkligen modellen. Kul att du premiärsytt i nya huset!

  SvaraRadera
 3. Jag misstycker inte ett endaste dugg. Det är en ära att du gillade modellen ju! Den blev sanslöst fin. Kommer också göra om modellen. Många gånger =)

  SvaraRadera
 4. Imponerad att du redan hunnit sy, det brukar ju var en hel del annat när man just flyttat! Superfin! Känns bra med ekologiska tyger till barnen tycker jag. Jag handlade en hel kasse på semestern i Söderköping där Jofotex låg.

  SvaraRadera
 5. Ja det är så fint och vilken söt klänning du fått till!

  SvaraRadera
 6. Kul med ballong på ballong!

  SvaraRadera