Välkommen!

28 juli 2012

Lupiner eller cannabis?

Efter konsultation, om hur man bäst syr resårkanalen upptill vid halsen på bästa sätt UTAN att få veck på rätsidan, på superbraiga facebooksidan Vi Sytokiga gjorde jag ett nytt försök med singoallasömnaden. Även den här gången har jag sytt av ett påslakan. Föll direkt för mönstret - lupiner i vita och gula nyanser. Men nu när klänningen är f'ärdigsydd är frågan om gemene man ser att det är lupiner eller om paralleller istället dras till cannabis?! Jag som inte ens är drogliberal... Jaja, fina färger är det i klänningen och JAG vet i alla fall vad mönstret föreställer!

Jag gjorde ett nytt försök att klippa fålltillägget noga, jag tänkte att det skulle vara enklaste och snabbaste lösningen. Men nej, det blev inte bra den här gången heller. Himla tur att det inte syns när den sitter på - vilket tacksamt plagg att "misslyckas" med! Så nästa gång ska jag prova infodring eller separat resårkanal som jag syr fast. Får se om resultatet blir bättre då.


Sedan tänkte jag visa en gammal bild på mitt första försök till singoalla (fotot är taget med klänningen hängandes på köksdörren i gamla huset). Jag kom över hela TVÅ påslakan i detta underbara blommiga mönster på Tradera tidigare i våras. Till ett rätt högt pris. Enligt annonsen skulle skicket vara bra förutom något hål vid ett ställe. Jag fick hem påslakanen men synade dem inte så noga direkt. Först när jag tänkte sy ett första plagg, en kjol, och skulle lägga ut mönsterdelarna så såg jag att det är fullt med små små hål över hela, förmodligen orsakade av mal. Så tråkigt. Nu får man pussla ut mönsterdelarna mellan hålen... Den här singoallan har alltså små hål i tyget, inget som syns vid direkta anblicken, men jag vet att de finns där. Eftersom jag aldrig blev nöjd med det här första singoallaförsöket så har den inte ens bevärdigats en makrill-lapp. 


Sist men inte minst en bild på snultran i singoallan med svalor. Något säger mig att vi (läs jag) kommer att älska denna somriga outfit...

9 kommentarer:

 1. Så fina singoallor men usch så tråkigt med tyget från tradera :(

  Övning vet du ;) Jag har ju tagit fram alla bebiskläder igen som jag stolt sydde till I när hon var bebis, de är inte lika fina som de jag syr nu!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo jag känner igen det där med övning :) Ikväll har jag sytt singoalla nummer 4 - och den blev bra! synd om er som läser bloggen dock, som blir bombarderade med ett och samma plagg... Och du är ju en mästare på att sy nu Susanna :)

   Radera
 2. Och nej, det ser inte ut som cannabis!

  SvaraRadera
 3. Men vad konstigt att det inte blev rätt. Det borde ju, rent matematiskt bli rätt, om tilläget vinklas tycker jag.

  Fin är den ju oavsett. Och jag skulle inte ta det för cannabis. Det 5 bladen är för inpräntade i mitt huvud för den arten. Så himla fint tyg. Och svaltyget är bara helt .... ljuvligt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst är det konstigt. Ikväll sydde jag med infodring och det blev jättebra!

   Skönt att det är fler än jag som ser skillnad på lupin och cannabis ;)

   Radera
 4. Men jag har ju precis samma problem. En obloggad singoalla jag sydde innan midsommar som jag bara inte kunde få till kanalen i halsen på utan att sy dit veck. Jag tröstade mig med att det var ett väldigt bra plagg att inte få till det på - men å så irriterande. Jag tänker också köra infodring nästa gång.

  Men väldigt fina klänningar du sytt! Hoppas ni trivs fint i nya huset.

  SvaraRadera