Välkommen!

10 juni 2012

Enfärgat. Så gott som.

På sistone har jag känt att det är skönt med barnkläder som är enfärgade eller randiga. Enkelt att matcha de lite mer mönstrade kläderna med. Och skönt för ögat. Att SY helt enfärgat känns däremot inte så kul alls. Något måste jag hitta på för att göra det hela lite roligare. Rosa kantband blev fint till båda tröjorna, lagom mycket färgkrock, och till det även matchande avig trippelsöm i raglanskärningen och i fållen. Gjorde även fållen lite bredare än vanligt och tycker att det blev supersnyggt.



Mönster: 
Eget stl 86.

Material: 
Röd och lejongul jersey från JNY. Rosa interlock från MG tyger.

Sämst:
Absolut ingenting. Eller jo, kantbanden blev inte helt perfekta i halsringningarna, men vem ser det!? (okej, nu förväntar jag mig applåder, för det är förbaskat svårt att låta bli att sprätta och göra om...)

Bäst:
Två par härligt färgglada tröjor som är så gott som enfärgade! Helt i sann makrillanda! Är även otroligt nöjd med min CoverPro som, bara sådär, syr perfekta sömmar och inte krånglar alls (peppar, peppar...). Här har jag som sagt använt den till både trevikt kantband och avig trippelsöm.

27 kommentarer:

  1. Perfekta! Det är så bra att matcha med enfärga t, men trist att sy, jag håller med!

    SvaraRadera
    Svar
    1. jag har för mig att vi har dryftat detta vid annat tillfälle Thea?! Men såhär tycker jag att det var en fröjd att sy enfärgat speciellt när maskinerna samarbetar - jag är jättenöjd!

      Radera
  2. Vilka härliga karameller. Och så vettigt. Jag står ofta och stirrar ner i barnens lådor och funderar på varför jag inte tänker på det där med matchning mer när jag syr...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Precis så är det här hemma också! Är så sjukt nöjd med mig själv att jag tog mig i kragen. Ibland får man vara självgod ;)

      Radera
  3. Jätte fint! Kom ihåg att när jag var liten fick man absolut inte blanda rött å rosa,en riktig tabu! Men skönt att vi kommit i från allt sånt för det är ju bara såååå fint! Och rosa och gult är ju oxå så gulligt somrigt på nått sätt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Javisst var det big no på rosa och rött!! Helt tokigt för jag gillar det jättemycket :)

      Radera
  4. Men så fina! Jag håller med om att det kan kännas trist att sy enfärgat när man står bland alla sina tyger och väljer, men när det är färdigt blir det ju så snyggt :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag är RIKTIGT nöjd med dessa tröjor. Har letat efter snygga enfärgade tröjor i affärerna utan framgång och då är det bättre att sy dem själv :)

      Radera
  5. Håller med, jag blir helt klart nervös av för mycket mönster. Här hemma blir det mönstrat upptill och enfärgat eller randigt nertill. Vilka supersnygga dekorsömmar du har fått till! Får man fråga vad du har haft för inställningar?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Klart jag delar med mig av inställningarna - tro det eller ej, men jag har haft rekommenderade inställningar för tjocka tyger!! Får nog återkomma med exakta inställningar när jag checkat maskinen...

      Radera
  6. Superfina! Har en bit sån där lejongul jersey, måste säga att det rycker lite i sytarmen nu.. :-)

    SvaraRadera
  7. Supersnygga! GIllar verkligen den gula. Här hade absolut också behövt lite enfärgat. Tack för inspirationen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kanske skulle starta en utmaning - sy basplagg av det du har hemma. Tror att vi är många som drar oss för att sy enfärgat!

      Radera
  8. Snyggt! Måste verkligen ta MIG i kragen och börja med dekorsömmar.

    SvaraRadera
  9. Jätte fina tröjor..duktig du är.Kram jenny

    SvaraRadera
  10. Säger bara som så: SJUKT SNYGGA

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag är sjukt självgod i det här fallet så jag säger bara - jag håller med ;)

      Radera
  11. Superduperfina, och särksilt fina med mönstrade byxor! Jag tycker gult är jättefint på både killar och tjejer men jag tycker det är väldigt svårt att få det att vara gult när man tvättat det. Känns som gult gärna tar åt sig färg av andra kläder i tvätten och blir lite dassiga.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag säger detsamma. Är väldigt förtjust i knalligt gul, men den håller som sagt dåligt i tvätten även om man bara tvättar med liknande kulörer. Och här hemma kvittar det om jag säger något om hur en sån här tröja ska tvättas - det går in genom ena örat och ut genom det andra...

      Radera
  12. Oj vad fina.. borde nog också.. fick en beställning för en tid sen på två bodyn, en gul och en brun. (eller jag "tog" den beställningen via en sida på fb. Det var lite tråkigt att sy, men jag har fått mååånga beställningar av den kunden efteråt. Inte enfärgade dock. Så det var det värt! Har just tvättat en härlig ekologisk gul och orange interlock, så kanske man skulle sy lite enfärgat av dom..

    SvaraRadera
  13. Jättehärliga! Min cp fick spunk i helgen å tog en timme att få sömmen bra igen, då var den billig...verkar inte gilla guntertråd;)

    SvaraRadera
  14. Är också väldigt förtjust i rosa och rött, kanske just för att det var "förbjudet" när jag var liten...?

    SvaraRadera
  15. Kan bara hålla med ovanstående, så fint det är med enfärgat och randigt! Jag tycker det kan bli lite plåttrigt med alla mönster... Du är så duktig!

    SvaraRadera
  16. Åh, dreglar över dina snygga sömmar igen! Fantastiska tröjor, det enkla är så bra så ofta!

    SvaraRadera