Välkommen!

16 december 2011

När man får fria händer

Det bästa som finns är när man får fria händer att knåpa ihop en beställning. En troget återkommande kund beställde en klänning till en flicka som föddes nu i höstas. Hon visste inte så mycket om föräldrarnas smak och sa att "det där vet du nog bäst". Då killar det i magen :) Det enda önskemålet var att det skulle vara något som den lilla kan använda i vår/sommar. Jag fick alltså bestämma både modell och tyg.

Själv föredrar jag tunna, långärmade kläder på sommaren. Men eftersom varken beställaren eller jag visste om flickan i fråga var en stor eller en liten tjej, så kändes det bra att välja en modell som funkar under en längre tid. Valet föll ganska snabbt på en liten omlottunika. Den går ju att använda väldigt länge och kan användas såväl över en långärmad som kortärmad body, linne eller bara som den är. Jag hoppas att den blir bra.


Mönster: 
Modifierat från Gynther, stl 6-12 månader ungefär.

Material: 
Ett av mina favoritvintagetyger från Borås väveri. Mörkblå chambrey och röd snedslå från Stoff och Stil,

Sämst: 
Att vi är mer eller mindre förkylda allihop i familjen samtidigt som snultran håller på att få tänder och makrillen är på ett jädrans humör och lyssnar lika mycket på vad vi säger som en sten. Kul kul...

Bäst:
Idag ser man faktiskt himlen. Och då känns hela livet så mycket lättare!!

7 kommentarer:

 1. Den blev ju helt fantastiskt fin! Passar lika bra som julklänning som midsommarklänning beroende på val av strumpbyxor.

  Jag MÅSTE öppna min Gynther-bok! Kanske något för syträffen i januari. Det får bli plan till midsommar-kläder, en Gyntherskjorta till storebror och en omlottklänning a ala Gynther till lillasyster.

  Förstår frustrationen med makrillen. Men du vet väl vad psykologerna säger; att man skall välkomna dessa saker med ett LEENDE eftersom det är sååååå viktigt för deras utveckling. Undrar om dess psykologer har egna barn?

  Hoppas solen hänger i.

  SvaraRadera
 2. När man får fria händer blir det tydligen bra! Håller med Alice - fin året om.

  SvaraRadera
 3. Men så snygg!! Till småbarn är tunna sköna bomullskläder verkligen bra.

  SvaraRadera
 4. I like! Det är ju så snyggt med rött till jeans :) Här är det oxå frustration över en 2,5 årings humör. Hoppas det vänder snart!

  SvaraRadera
 5. Tänkte att jeans och rött uppskattas av de flesta. Hoppas jag prickar rätt!! Och ja Alice, du måste faktiskt öppna din Gynther - är perfekt nu när skruttan blivit lite större :)

  SvaraRadera
 6. Jättefin! Visst är det härligt när beställare säger just: Äh, det där har du bäst känsla för :). Litet paket med får är på väg.

  SvaraRadera