Välkommen!

2 december 2011

Blommigt och Dunderklumpen

Jag är en tyghamster utan dess like och har en förmåga att sitta och ruva på mina favorittyger som om någon försökte knycka dem ifrån mig. Men så kan det ju inte vara. De är alldeles för fina för att bara ligga nedstoppade i platsbackar. Så nu ska jag försöka göra mitt bästa för att minska på tygförråden av vävda vintagetyger. Först ut är två i blå/turkos färgställning. Jag verkligen ÄLSKAR det blommiga tyget och Dunderklumpen kan åtminstone inte jag få nog av. Båda är helfodrade och ligger numera i butiken på Epla.
Mönster: 
Eget, stl 74.

Material: 
Återbrukade vintagetyger. Turkos lakansväv från Stoff och Stil. Plasttryckknappar från Assunta.

Sämst: 
Det gråa, trista, ruggiga vädret som inte alls är kul att vara ute i.

Bäst:
Att jag har nya idéer om klänningsmodeller som jag längtar efter att få testa!

12 kommentarer:

 1. Heja dig!
  Tygerna gör sig bäst precis så här :).

  SvaraRadera
 2. De är verkligen jättesöta, älskar dumderklumpen! Är oxå en tygruvare, men försöker bli bättre på det där...inombords gråter jag dock lite när jag gör åt sista biten alltid;)

  SvaraRadera
 3. Det blåblommiga tyget är verkligen härligt. Man måste väl bara tvinga sig att sy i favoriterna, som du skrev så är de för fina för att ligga och samla damm.

  SvaraRadera
 4. Åh, det tyget, det tyget. Underbara bägge två!

  SvaraRadera
 5. Finfina klänningar! Jag är också väldigt bra på att hamstra fina tyger, man kan ju inte låta bli.
  Jag har en liten fråga till dig.. Tycker du gör så fina saker, och jag undrar om det är ok att jag länkar till dig? Har precis startat min blogg men har följt dig länge...

  SvaraRadera
 6. Så fantastiskherlige!
  Disse likte jeg:)

  SvaraRadera
 7. Förstår dig precis... Just det blommiga har jag också gömt undan länge. Fast nu har jag just avslutat en presentation /minikollektion på tillskärarakademin som bygger på det tyget. Hoppas jag gör verklighet av det också!

  Ser fram emot att se dina nya modeller :-)

  SvaraRadera
 8. Läckra, älskar färgerna och tygvalet!

  SvaraRadera
 9. Så fina, upp till vilken storlek gör du sådana klänningar?

  SvaraRadera
 10. Tack - roligt att ni tycker om dem!

  Renata: jag har än så länge bara sytt dem i stl upp till 74. Men jag har planer på att förstora mönstret upp till 98. Skulle större flickor än så använda hängsleklänning? Jomen, det kanske de skulle. Ja, men till en början kommer jag nog att stanna vid 98.

  SvaraRadera
 11. Alldeles säkert använder större flickor det. Köpte nyligen en från Kaja i st 86. Vissa tyger får jag inte tag på själv och då är det bra att andra syr :)

  SvaraRadera