Välkommen!

1 december 2011

När man blir kär

Först hade jag inte tänkt köpa hjärtanen i velour från Strömming. Men sedan fick jag höra från A med bloggen Brallan syr att hon var så nöjd med kvaliteten. Och så började det närma sig jul. Och då kunde jag helt enkelt inte låta bli. Det fanns planer. Så för några kvällar sedan skred jag till verket. Efter lite vånda över vad jag skulle välja för kompletterande färg så föll valet, kanske inte helt otippat, på blått. Resultatet blev ett par hänglsebrallor som jag numera är alldeles kär i.


Mönster: 
Omritat med grund i Gynther, stl 1 år.

Material: 
Velour från Strömming (tjock härlig kvalitet!), koboltblå interlock från JNY.

Sämst: 
Jag fick sy om kantbanden hur många gånger som helst då interlocken breddade sig och gled in på tyget så att jag fick alldeles för mycket kantband mellan den vänstra nåltråden och hjärtvelouren - inte snyggt. Detta hände när jag passerade sid- och mittsömmar - någon som vet varför och hur jag motverkar det? Till slut nöjde jag mig, även om resultatet inte är helt perfekt.

Bäst:
Att dekorstickningarna blev superdupersnygga. Och att jag gjorde en stor storlek som snultran kan ha läääänge. Hon kan ha dem redan nu, även om de är rejält för långa i benen.

12 kommentarer:

 1. Vilka superfina brallor! Väntar på att jag ska få tid att sy ett par till lillasyster oxå. Har ju lite småångest för dragkedjor :)

  SvaraRadera
 2. Men Jenny, det är ingen dragkedja i dessa ;) Vanliga hederliga med knäppning upptill :)

  SvaraRadera
 3. Vilka fina byxor! Jag lurades också och trodde först det var dragkedja ;)

  SvaraRadera
 4. De blev så underbara! Och väldigt mycket makrill över färg och stil tycker jag :) Har samma problem som du när det gäller bandkantning av velour. Så inga bra tips föurom att nöja sig trots att det inte är helt perfekt. CP:n och jag är över huvud taget inte vänner i velour-sömnad. Hur fick du dekorsömmen så snyyyyygg? Är det inte 4-lager velour där? Vad är hemligheten?

  SvaraRadera
 5. Superfina! Älskar också denna velour, har köpt den gröna :-).

  SvaraRadera
 6. Kjempefin dress med flott fargekombinasjon -
  heilt Makrill:-)

  Jeg har samme problem med kantbandet over sømmene, jeg har prøvd mange triks med og uten hell. Den vil liksom alltid forskyve seg litt over en søm. Du kan prøve å stikke sømmen ned med en rettsøm eller sikksakk der du skal ha kantbåndet og/eller øke presserfottrykket.

  Fortell meg gjerne om du kommer på en god måte, for dette er litt kjedelig.

  SvaraRadera
 7. Jätteläckra! Fint med det blå till. Jag älskar rött hjärttyg. I trikå har jag inte, men nog bomullstyg :-)

  SvaraRadera
 8. Skitläckra! Det är härligt när man får lite tyg å plagg kärlek;) natti

  SvaraRadera
 9. Galet fina! Sådana skulle jag gärna se på min dotter. Älskar färgkombinationen.

  SvaraRadera