Välkommen!

30 oktober 2011

Du kan få sy om du vill!

I gårkväll satt jag och min man och zappade mellan olika program på TVn. Det hör till ovanligheten att jag tittar på TV, så min man är den som brukar bestämma vad som ska visas och sedan har jag ett halvt öga på TVn när jag syr (typ fem meter därifrån, men min man klagar inte över det. Han är härdad vid det här laget...). I alla fall. Där sitter jag i godan ro och väntar på att vi ska hitta något att titta på när min man plötsligt säger: "Du kan få sy om du vill!". Nu tänker ni säkert: Vilken toppenkille?! Jag däremot såg igenom denna vänlighet - han ville ju bara har kontrollen och TVn för sig själv och han vet vad han ska säga för att få det!

Jaha, så vad gör man när man får lite oväntad sytid och inte har något förberett? Jo, slänger ihop en body till snultran. Måste ju öva bandkantning på CoverPro'n.


Mönster: 
Eget, kuvertbody stl 74. Den här gången la jag mönstret ca 1 cm från vikt kant eftersom jag upplever att snultran är lite för tjock för modellen.

Material: 
Pingviner i jersey från Michas i Tyskland. Turkos/vit campan från Tygpyssling. Turkos interlock från JNY till kantband. Knappar från Assunta.

Sämst: 
Att jag fortfarande inte får perfekta kantband. Nålarna har en förmåga att hamna lite för långt från kanten när jag syr utan att svänga och i svängar hamnar jag lätt utanför... Irriterande. Men övning ger väl färdighet.

Bäst:
Att det går tokfort att sy en kuvertbody när man har en CoverPro. Och att det blir så snygga kantband (även om de inte är perfekta!)

Inställningar CP:
Trevik. Körde först 3-3-3, steg 3,75, diff 0,6 men fick för stora "öglor" på höger nål. Ändrade till 3-5-3 och då blev det snyggare. Efteråt upptäckte jag att 3-5-3 och diff 0,75 hade gjort kantbandet lite stretchigare, vilket hade varit att föredra - återstår att prova nästa gång.

9 kommentarer:

 1. Å vilken snygg kombo! Ännu ett måste ha tyg....det blir dyrt att bara titta runt bland bloggarna!

  SvaraRadera
 2. Haha ja sådär kan det låta här hemma oxå, då brukar sambon vilja sitta vid datorn eller spela X-box istället för att se TV med mig....=)
  Jättefin body blev det!!! Vad snyggt pingvin-tyget är på plagg, ännu ett sånt där tyg som jag gillar mer som plagg!!

  SvaraRadera
 3. Åh jag har varit så skeptisk till de där pingvintyget. Men när jag ser de som ett plagg så blev det ju asfint. Ett MÅSTE ha tyg. Jättefint body dessutom.

  SvaraRadera
 4. Fin body, jag gillar kombon av tyger! :)

  SvaraRadera
 5. Härlig body! Det tyget ligger här på hyllan å tittar bedjande på mig;) min man har aldrig sagt det haha han tycker jag syr för mkt;) hoppas du fått vila lite idag! Nu ska jag sova en stund. Kram

  SvaraRadera
 6. Jättefin body!
  Jag känner igen mannens beteende, man lär sig se igenom vänligeheten ;)

  SvaraRadera
 7. superfin! tyget är ju för sött! mina kantband glider också iväg just nu, otroligt störande, men jag håller aldrig på o ändrar vare sig trådspänning eller diff särskilt mkt, utan jag justerar med de vita små rattarna när bandet kanar iväg. men vi vet ju att en CP beter sig liksom inte samma hos ngn av oss... ;)
  och ja, jag håller mig på mattan, var sjuk i helgen så jag har inte gjort ett dyft!

  SvaraRadera
 8. hei du, hvordan klarer du alt dette? er imponert over deg!
  klem a

  SvaraRadera