Välkommen!

29 oktober 2011

Muddjeans till lilla M

Min syster önskade två par muddjeans till min systerdotter M redan i somras. Det var ingen brådska med brallorna. Då. Men nu är nu och lilla M har vuxit på längden och är i stort behov av nya brallor. Första paret ut sydde jag färdigt häromkvällen. Nu hoppas jag att de faller mor och dotter i smaken. Efter lite feedback från syrran tänkte jag sy par nummer två.
Mönster:
Ett rejält omarbetat mönster från Ottobre - inte många streck som återstår av originalmönstret där inte. Jag har bland annat tagit in benvidden, men ökat vidden runt rumpa och midja eftersom mönstret var en bralla med gylf som var smal över rumpan och vid i benen... Ja, man kan ju undra varför jag över huvud taget valde att utgå från det mönstret från börja :)

Material:
Jeanstyg från Jofotex (tror jag...). Muddväv från Stoff och Stil. Randig interlock från E-slöjd (tack Emma!!).

Bäst:
Att brallorna blev riktigt snygga!! Och det mycket tack vare dekorstickningarna med CoverPro'n.

Sämst:
Att jag inte alls tänkte när jag klippte ut fickan. Fickpåsen blev alldeles för grund. Nu blir fickorna mer en snygg detalj än praktiska att stoppa saker i.

4 kommentarer:

 1. De är vansinnigt snygga, dina byxor.
  Och det där med mönstret - nånstans måste man ju liksom börja!

  SvaraRadera
 2. Blev jättesnygga, visst är det kul att bryta av sömnaden med lite jeanssömnad ibland:)hoppas ni får en mysig helg! Kram

  SvaraRadera
 3. Jättesnygga brallor, blev riktigt snyggt med turkost till!

  SvaraRadera