Välkommen!

3 september 2011

Lapptäcksvinsten vid 50 000 besökare

Så fick jag då äntligen tummen ur och bli klar med lapptäcket som jag lottade ut när jag hade 50 000 besökare.    Vinnaren önskade sig ett täcke i lila/turkos färger och jag gjorde mitt bästa för att tillgodose det önskemålet.

Den här gången stickade jag ner alla sömsmåner. Vilket är egentligen snyggast - att sticka ner eller inte sticka ner, det är frågan?!

Storleken är densamma som på tidigare täcken, ca 55 x 65 cm. Baksidan är i turkos lakansväv och det är plattvadd däremellan. Det prickiga och det randiga tyget har jag hittat på loppis. Det prickiga är ett gammalt örngott, det randiga var ett helt oanvänt tyg. Övriga tyger är från Stoff och Stil.


6 kommentarer:

 1. Jättefint!! Har precis fatt in en beställning pa ett lapptäcke till en liten flicka som föddes i mandags. Det är bara sa svart att bestämma tyger tycker jag...

  SvaraRadera
 2. Om det inte påverkar slitaget(dvs så det inte delar sig vid sömmarna) så är det nog snyggare utan stickning. Som du brukar sy dom. =o)
  Men detta var jättefint i alla fall! Mottagaren blir säkert nöjd, det hade jag blivit!

  SvaraRadera
 3. jag står alltid med en massa tyger som jag vill ha med. men man måste ju välja - eller?! man kan ju sy flera täcken också :)

  tycker nog också att det är finare utan att sticka ner. tror inte att det behövs en stickning för hållbarheten, jag har tvättat mina egna täcken massor och det har funkat fint!

  SvaraRadera
 4. Och jag tycker tvärtom, tycker det ser så arbetat ut att sticka ner. speciellt när du syr så jämnt och snyggt.

  SvaraRadera
 5. Här har det varit lilatoner det sista!!! Uppfriskande!! Me like!!!

  Måste också säga att jag är så impad av alla som rkar sy lapptäcken! Har faktiskt aldrig gett míg in på att försöka. En vacker dag kanske...

  Så fint!!! Vinnaren måste bli överförtjust!!!

  SvaraRadera
 6. Sticka ner eller inte, det är frågan. En bra fråga. Jag står ofta och väger, ska jag göra det eller är det snyggt med bara vanliga sömmen också.

  Blått och lila är svårt att kombinera tycker jag, men du har lyckats bra! Snyggt!

  SvaraRadera