Välkommen!

4 september 2011

Kjol och smala muddisar

Igår fick jag en tanke om att konstruera ett mönster till en enkel ganska rak kjol som kan sys i vävda tyger med mudd i midjan. Tanken är att fodra kjolen så att den funkar bra nu under höst och även senare i vinter. En modell jag själv skulle vilja ta på mig. För att kunna testa modellen så sydde jag i stl 98, så att makrillen kan agera provdocka. Den första kjolen jag sydde testade jag i morse. Den var alldeles för lång. Så jag ändrade mönstret och slängde ihop en kortare kjol för att testa på nytt. Ny test på makrillen. Kjollängden blev bra. Men jag är tveksam till om modellen är rätt på en treåring?! Makrillen sprang omkring här hemma med kjolen på, så den funkar ju. Men det känns som att det kanske ska vara lite mer vidd i kjolen. Eftersom kjol- och klänningvärlden på små flickor är ny för mig så är jag lite osäker. Skulle man använda en ganska rak kjol på en liten tjej?

Tyget är ett loppisfynd, ett gammalt örngott. Fodret är enfärgat rött, från S&S. Röd 2x2 muddväv från Bibbi. Lägger kjolen till salu i Butik makrill till lågt pris ifall någon är intresserad.


Så ett par glada elefantmuddisar i mitt nya smala muddismönster i stl 68. Tyget är från Znok och den petrolfärgade muddväven från S&S. Dessa ska bli present till en liten kille i kompiskretsen. Matchande scarf/dregglis finns naturligtvis.

10 kommentarer:

 1. Produktiva kvinna!!!!!!! :-)

  Så fint! Vill också ha ett sånt kjolmönster (åt mig själv). Måste nog sätta mer och knåpa jag med....

  Petroltajtsen är också bara sååååå fina!!!

  SvaraRadera
 2. Snyggt! Gillar speciellt muddisarna! Petrolelefanterna är så fina!

  SvaraRadera
 3. Jaaaa, jättefina!!!!

  Ser fram mot kjolexperimentet... fortsättning följer förstår jag :)

  SvaraRadera
 4. Kjolen är jättefin! Men, jag gillar verkligen kjolmodeller som är lite mer klockade på småtjejer. Alltså, inte utsvängda utan A-formade, rak linje fast utåtgående. Krångligt att förklara tydligen, men jag är säker på att du förstår. Jag har flera bilder på sådana kjolar på min blogg. Tillsammans med bred mudd blir det görgulligt. Tyvärr gillar inte A kjol, så jag får sällan se dem på. Gokväll från grannbyn.

  SvaraRadera
 5. Jättefina! Kjoltyget har jag i brunt! =) Tycker helt klart småtjejer kan ha lite mindre klockade kjolar, är fint det också, och kanske mer praktiskt ibland!

  SvaraRadera
 6. Har inte koll på det där med kjol till småtjejer å sonen har inte efterfrågat det än iaf :-) Men både kjolen och elefantmuddisarna ser jättefina ut.

  SvaraRadera
 7. Söta, båda två, men favoriten blev byxorna! Gillar din modell starkt. Jo, just det...håll utkik på bloggen idag:) kram

  SvaraRadera
 8. Klövertyget (se ut som samma i alla fall) har min mamma på en duk som jag kastat lystna blickar på och vill slakta till något fint projekt. Nu blev jag sugen på riktigt! (hennes är med brun bakgrund). Det kanske blir till att ta fram valpögonen vid nästa besök hemmavid.

  Fungerar kjolen på makrillen fungerar det säkert på andras barn.

  SvaraRadera
 9. Jag tycker det är så fint med kjolar och använder det själv. Men jag har svårt att sätta det på min 2-åring. Då måste de verkligen gå att leka i och klättra osv. Det är kanske lättare i en vidare modell gissar jag. Tunikor och korta klänningar sätter jag dock på min tjej. Då kan man ju ha byxor eller tights under och de hindrar inte lek.
  Fina är de i alla fall! Både kjol och byxor!

  SvaraRadera
 10. Kan inte säga så mycket angående kjolar tyvärr.. Men fin var den och byxorna också! Ska nog beställa hem det där..

  SvaraRadera