Välkommen!

26 maj 2011

Sommarbrallor

Att hitta sköna, svala sommarplagg hos de vanliga klädkedjorna är inte det lättaste tycker jag. Makrillens första sommar hade jag ännu inte börjat sy och jag vet att jag letade med ljus och lykta efter tunna brallor i bomullstyg, vilket jag tycker är perfekt riktigt varma dagar. Det blev makrillens mormor som fick rycka ut och sy några sådana till makrillen. Nu när jag själv syr är problemet ett annat (roligare!) sådant - nämligen vilket av alla mina tyger ska jag välja? Tygerna på dessa brallor känns igen från mitt föregående inlägg om bloomers. Det är två mjuka, sköna tyger som har varit påslakan en gång i tiden. Till de ljusblåblommiga har jag använt ljusblå mudd och på de mörkblåblommiga vit.

Är det något jag gillar så är det brallor som går att använda över flera storlekar. Framför allt i de mindre storlekarna som barnen växer ur så fort. Hemligheten är rymlighet och muddar. Dessa brallor går att använda från stl 62 ända upp till stl 80 skulle jag tro. Min snultra som provar byxorna på bilden nedan drar stl 62 just nu. På henne sitter de som ett par rymliga brallor. (Bodyn är från ett tidigare inlägg). På ett barn med stl 74/80 är tanken att de ska ha 3/4-längd.

Lägger dem i Butik makrill.

Inte helt lätt att fota en fäktandes bäbis...
 

7 kommentarer:

 1. Har klippt till flera par påslakansbyxor, de är verkligen perfekt i värmen. Håller bara med om det där med fläktande armar :)

  SvaraRadera
 2. Vilka söta byxor! Måste nog ge mig på detta också. Tycker bara det är svårt att hitta påslakan som inte kostar flera hundra på tradera.

  SvaraRadera
 3. Aah... helt underbara!!!

  SvaraRadera
 4. Tokfina brallisar å supersöt liten snultra:)

  SvaraRadera