Välkommen!

5 maj 2011

Dunderklumpen till snultran

För ett tag sedan ritade jag mönster och sydde jag den här hängsleklänningen. Den flyttade till Norge och blev så fin på tösen som fick den. Enligt hennes mamma så motsvarade den en stl 68 vilket jag också siktat på. Igårkväll blev jag sugen på att sy en klänning till snultran, så då bestämde jag mig för att minska mönstret. Ville få den färdigt fort och orkade därför inte sy i knappar utan använde turkos plasttryckknappar. Snabb och smidig lösning och riktigt fint! Nu när den är färdig så tycker jag att den ser ganska kort ut. Kanske mer tunika än klänning :) Vi får väl se när vi provar den på. Har köpt på mig rätt mycket Dunderklumpentyg, och den här blå färgställningen är nog min favorit för tillfället. Kommer att bli tokfint ihop med svartvitrandiga strumpbyxor!

7 kommentarer:

 1. Nu är du riktigt i gasen, här hinner man inte med alla dina inlägg! Hursomhelst, solhatten- supersöt och jag gillar verkligen din egna modell, passar både kille och tjej!
  Ekotyget från znok har jag inte riktigt fastnat för plus att jag tycker det är lite dyrt men när man ser färdiga plagg funkar det jättebra. Snyggt med vitt.
  Klänningen är ju bara för söt, kul med snabba projekt som blir lyckade. Kul med tyget också!

  SvaraRadera
 2. Ja, den är underbar! Verkligen jättefin! Ett sånt tyg hade jag gärna också haft på hyllan...

  SvaraRadera
 3. Åh - jag hade lakan med exakt det tyget när jag var liten!!! Skulle det vara möjligt att beställa något av dig i det tyget till min lille pojk tro? Det måste jag verkligen fundera på. Så himla fint!
  /Lena (sorkan77)

  SvaraRadera
 4. Lena: jovisst går det att beställa något i detta tyg. maila mig gärna om du fortfarande är intresserad!

  SvaraRadera
 5. Säljer du dunderklumpentyg? Har letat efter det tyget lääänge...

  SvaraRadera
 6. tinaskapar: hoppas att du läser här igen, för jag kunde inte kommentera hos dig! nej, jag säljer inte något dunderklumpentyg - de jag har har jag fått betala ganska mycket pengar för så jag håller hårt i mina tyger :) på tradera finns det ofta auktioner med dunderklumpen, men de blir ofta dyra...

  SvaraRadera
 7. Ja men det förstår jag, det tyget ska man hålla hårt i :) Har sett lite på tradera att de säljer det ibland. Tack ändå! :)

  SvaraRadera