Välkommen!

30 mars 2011

Ny modell

Eller nej, det är väl knappast något nytt och unikt mönster i sig. En hängsleklänning - det har väl varenda kotte i sybloggvärlden sett och sytt tidigare? Jovisst, men för mig är det premiär. Både att sy en hängsleklänning över huvud taget och så har jag knåpat ihop mönstret själv. Tycker det är så himla fint med den här typen av klänning på små tjejer. Med rätt tyg så blir de lite lagom kaxiga sådär. Och nu med snultran i familjen så finns det ju verkligen anledning att ta fram ett eget mönster. Jag har dessutom köpt på mig en massa Dunderklumpen-tyger i olika färger som passar alldeles utmärkt att använda till bland annat såna här klänningar.Jag skulle tro att den motsvarar en stl 68, men undrar naturligtvis om passformen är okej... Om någon vill prova och hjälpa mig att utvärdera så kostar den bara 100 kr inkl frakt!! För att vara på den säkra sidan att den inte är för liten så bör kanske barnet som ska ha klänningen använda stl 62 just nu. Annars får den ligga till sig till snultran...

Idag har det varit soligt och varmt här. Jag har använt jeansjacka för första gången i år och makrillen hade på sig jacka och överdragsbyxor istället för varm overall. Härligt! Blev helt enkelt tvungen att fota klänningen ute på gräsmattan tillsammans med krokusarna :)

9 kommentarer:

 1. Hej! Hittade hit via Gafflan :) Vad söt klänningen blev :) Har du knåpat ihop mönstret utan att prova på en liten? Det är minsann duktigt jobbat ! Kram

  SvaraRadera
 2. å så söt... har ju en här hemma med stl 62-68 men tror inte far hans skulle uppskatta inköpet;) hoppas allt är fint med er... nu får vi hoppas på många fina vårdagar att njuta av!

  SvaraRadera
 3. herlig! har en tøtte på 63cm, Bruker 62 - 68. Prøver mer en gjærne kjolen din! Den var bare superskjønn :) Sender deg adressen på mail. Gleder meg :)

  SvaraRadera
 4. Kjempesøt kjole! Det er jo en flott modell til små jenter!

  SvaraRadera
 5. Hej hopp! Stort GRATTIS till lilla tjejen!
  Synd att den inte va i 74 :)

  //Erica och Greta

  SvaraRadera
 6. Snygg! Ska minsann också ta mig till att fixa något sånt där. Har en köpeklänning i förklädesmodell, men där är knäppningen bak. Det kan ju inte vara skönt att ligga på tänker jag... Nä, axelknäppning är grejen.

  SvaraRadera
 7. supersöt, och tyget är ju bara så härligt! Och krokusar med för den delen :-)

  SvaraRadera