Välkommen!

7 februari 2011

Sovpåsar till skrutten

När makrillen var nyfödd så använde vi pyjamas med fötter till honom. Men det var inte så ofta som benen och fötterna var på plats i pyjamasen :) de var allt som oftast uppdragna mot magen vilket inte såg så jättebekvämt ut. En enda sovpåse i trikå från Lindex hade vi. Kommer inte ihåg att jag var så himla förtjust i den, men det berodde nog mest på att jag tyckte att trikån var lite hård, kantbanden kändes stela och att snörningen nertill var bökig att hålla på med vid blöjbyten mitt i natten då man var trött och det var lite mörkt (inbillar jag mig nu).

Principen med sovpåse gillar jag dock. Enkelt och smidigt. Så igår ritade jag ett mönster i stl 56 utifrån en kuvertbody, jämförde längd och bredd på själva påsen med den vi har här hemma och valde ut de två mjukaste tygerna jag har i tygskåpet. Brunvitrandig interlock från Jofotex och retro hjärtan i ribbad interlock (heter det det då?) från Mjuka tyger. Interlocken från Jofotex är absoluta favoriten av dessa två, den är underbart mjuk och följsam. Använde även interlock till kantband och muddar. Hoppas att sovpåsarna räcker lite längre nu när jag satt mudd på dem. Tryckknappar nertill. Blev väldigt nöjd med den brunrandiga som får mig att tänka på apelsinchockladglass :)


13 kommentarer:

 1. Va mysiga och praktiska! Har inte ens tänkt på att man kan ha sovpåse. Nu när lusten har börjat återvända kanske man ska ta och sy en sån till skrutten i magen.

  SvaraRadera
 2. Underbara!! Vi har ett nattlinne i samma färgkombo här som sonen älskar!!
  Sovpåse är grymt bra :-)

  SvaraRadera
 3. Jättesnygga! Tyckte också att sovpåse verkade käckt, tills mina barn började "klättra" inuti dem. De gick liksom med sina små svettiga fötter på insidan av framstycket och med lite krångel lyckades de snörpa ihop nederdelen på påsen och sedan satt de fast formade till en liten boll. Slutade alltid med panikskrik! Kanske säger mer om barnen än om påsen...!!!???

  SvaraRadera
 4. Så stilige! Og så smart:)

  SvaraRadera
 5. Så fina sovpåsar- jag älskar också kombinationen randigt/orange!

  SvaraRadera
 6. Kjempefine! Du er altså så flink! Takk for tips! :)

  SvaraRadera
 7. I love sovpåsar;) använder inget annat till skrutten min:)De blev supersöta!

  SvaraRadera
 8. Jättefina sovpåsar. Älskar dem ! Hade det till alla mina fyra barn när de var små. Jag sätter ett sidenband i kanalen nertill, det glider så fint både när man tar upp påsen och när man drar ihop den. Det blev ju fint och praktiskt med knappar nertill. Det kommer säkert att bli alldeles utmärkt. Inga mer små ben som inte kommer tillbaka i sina små ben på byxorna.
  Lycka till !

  SvaraRadera
 9. Ja mums! Den orange/brun/vita kände jag bara: VILL HA. Fast vi har redan en sovpåse, från Lindex (hoppla) som också är brunvit men i ett mjukt tyg så den kör vi på.

  Vad praktiskt med sovpåse för höggravid: Först är det lite spännande med kuvertringning och ärmsömmar, sedan behöver man inte hålla på och koncentrera sig på grenknäppning utan bara köra på sidsömmen ner. För nu känner jag, vecka 36, att det är lite sisådär med fokus....

  SvaraRadera
 10. Carro: Haha, det låter verkligen som ett besvärligt scenario. Jag minns bara insparkade ben i pyjamasen men det måste jag säga att dina barn verkligen kunde konsten att trassla till det, kan se det framför mig :) Det finns alltså många sätt att sparka med minifötter....

  SvaraRadera
 11. Carro: hahahaha, skrattade högt på jobbet när jag läste din kommentar! så frustrerande det måste vara att fastna i pyjamasen :)

  SvaraRadera
 12. Kjempefine! Så riktig deilig og myke ut å sove i;)

  SvaraRadera
 13. superfina!! måste lägga till sådana till mina kottars klädlista...

  måste fråga var den orangea mudden kommer från, är det jofotex? passade superbra till den brunvita interlocken!

  när jag var liten hade dessa sovpåsar dragsko nertill i fållen, (PoP), när mina killar blev lite större blev det nattlinnen/nattskjortor när benen växte utanför!!

  SvaraRadera