Välkommen!

8 februari 2011

Överdrag till amningskudde

I höstas hittade jag ett påslakan och ett örngott med det här stadsmotivet på loppis. Det känns ganska nytt, men jag vet inte riktigt varifrån det kommer. Eftersom jag jobbar som planarkitekt med kommunal planering (stadsplanering känns överdrivet att kalla det med tanke på vår lilla kommun och våra små samhällen...) så är det ett motiv som känns som jag helt enkelt - visst är det charmigt?! Har inte riktigt vetat vad jag ska göra med det. Men jag kunde inte låta det ligga kvar.

Amningskudden här hemma var försedd med ett rödvitrutigt överdrag. Inget fel på det. Men det skadar ju inte att ha två överdrag, eller hur? Sagt och gjort, klippte ut delarna genom att lägga det gamla överdraget på påslakanet och klippa med sömsmån. Sydde i raketfart ihop överdraget med overlocken och vips så var amningskudden som förbytt!! Ingen finsömnad direkt, men duger fint till ett överdrag som det här.

7 kommentarer:

 1. Vilket tygfynd du har gjort! Tyget är hur fint som helst och fiffigt att sy ett överdrag.

  SvaraRadera
 2. Vist blir det en jätte förändring jag gjorde om vår kudde med och den känns helt plötsligt som ny =)
  Snyggt tyg!!

  SvaraRadera
 3. Ja, samhället är ju ingen stad direkt, även om husen ligger nästan lika nära som på bilden ;) Snyggt blev resultatet i alla fall.

  SvaraRadera
 4. Hittade din blogg via mysigtdesign. Mycket fina saker du gör. Gillar tips & trix-listan och länkade till dig och den i mitt senaste inlägg. hoppas det är ok?

  mvh Sara

  SvaraRadera
 5. Åh, det var verkligen ett jättesnyggt tyg- skulle nog passa till mycket. Kul att ha det i famnen så småningom- det är inte så långt kvar nu va...Hoppas du mår bra!

  SvaraRadera
 6. Hej du, fiffigt och snyggt. är det inte ikeas tyg det där? Har för mig det finns fortfarande och i några andra färgställningar också. Ni skulle bara ha Sandbergs tapet Kaspar (med hus på) så skulle ni ha ett helt kommunalplaneringsrum! :-) Kram från storasyster

  SvaraRadera