Välkommen!

9 februari 2011

Bortglömd zipjacka

I våras började jag på en zipjacka till makrillen. Jag tror jag kom så långt som att försöka få fast dragkedjan snyggt med infodring och hals- och midjemudd. Jag har ju lite tvångstankar när det gäller att få till snygga insidor på mina sydda plagg... Där någonstans blev den liggande. Lääääänge. Den var ett av de större irritationsmomenten under sommarens sysvacka då jag bara ville kräkas på allt vad tyg, symaskiner och kläder hette.

I juli tror jag det var som så att mina föräldrar var här på besök. Och då fick min kära mor rycka in och försöka rädda situationen. Hon är en van amatörsömmerska, om än kanske ovan vid att sy i trikå. Tillsammans tror jag att vi gjorde tre försök att sy fast dragkedjan innan jag godkände resultatet (att inte mamma klubbade mig med något hårt i huvudet förvånar mig än idag...) Sprätten gick varm och det osade nästan svavel av alla svordomar jag yttrade. När vi väl var klara så var jackan alldeles för stor för makrillen, så den blev lagd i byrålådan på vänt. Och nu när den passar så är jag inte speciellt förtjust i den. Konstigt för det är mitt favoritvelourtyg i brunt/oblekt från Jofotex. Förmodligen är det de gula muddarna som är något för ljusgula för att falla mig i smaken.

Bilden är tagen i somras och har legat obloggad sedan dess. Hittade den när jag rensade i alla mappar med bilder. Synd att jag inte tog någon bild på insidan när jag nu kämpade så för att få en snygg sådan. Behöver jag säga att jag inte har sytt en endaste zipjacka efter den här... Den sög liksom zip-musten ur mig ;)

13 kommentarer:

 1. Åh den var helt underbar! Hoppas zip-musten kommer tillbaka... :-)

  SvaraRadera
 2. Supersnygg! Vad är det för storlek?

  SvaraRadera
 3. Instämmer helt med zip-musten, den går lätt ur här hemma också... Jackan blev verkligen fin, så visst vart det värt alla sprättningar...

  SvaraRadera
 4. Jag tycker den är jättefin! Modigt att ens försöka sig på dragkedja tycker jag. Jag är livrädd för dem :)

  SvaraRadera
 5. Men åh, få kul den ble!
  Tror du burde prøve en til, det blir sikkert lettere å sy i glidelåsen nå:)

  SvaraRadera
 6. Jättefin!!!
  Dragkedja + krage + randigt tyg! Wow!
  Jag hade egentligen tänkt mig att sätta igang med en zip-jacka till Lucky. Det far nog bli med foder och vändsyddd, sa att problemet med insidan inte uppkommer...

  SvaraRadera
 7. Madelene: jag har för mig att jag ritat om mönstret på frihand med utgångspunkt i någon Ottobre och att den i stl skulle motsvara en 80, men den är snarare en stl 92!

  annas alster: jag ÄR livrädd för dragkedjor - och det här försöket rådde knappast bot på det...

  liten lucky: ja, nu i efterhand kan jag konstatera att jag inte gjorde det speciellt lätt för mig :)

  SvaraRadera
 8. Skjønner at du har strevd masse med den der, men den ble utrolig fin! Jeg synes fargekombinasjonen var herlig :-)

  SvaraRadera
 9. Den är ju superfin! Nu när det snart är vår är det ju jättefint med det gula till!

  SvaraRadera
 10. Superfin! Har sytt nästan en identisk (fast med orange mudd) behöver jag säga att den är välanvänd :-)? Men din är snyggare tycker jag, grymt fin!!! På min blogg under jackor har jag en bild på insidan.
  kan tipsa om att det nästan är lättare att sy med foder, alt finns en superbra beskrivning hos Thea!

  SvaraRadera
 11. Den är ursnygg. Jag skulle nog vilja ha en sådan själv faktiskt! Och jag gillar verkligen dina tygkombinationer, klockrena!

  SvaraRadera
 12. Jag tycker den är som en härlig vårkaramell! En liten krokus liksom.

  SvaraRadera
 13. ser fin ut! och nu ser jag verkligen fram emot den där zip-jackan som jag har tillklippt till I här hemma! ska spana in Theas tutorial tror jag...!

  SvaraRadera