Välkommen!

4 februari 2011

Otursförföljd?

Vad är det med mig och omlottbodysar?! Det verkar inte vara meningen att jag ska sy sådana...

Tanken var att sy en vanlig omlottbody i stl 56 i det fina gröna Iris Visa från Strömming, till skrutten i magen. Allt gick jättebra. Jag gick till och med och la mig igårkväll utan att färdigställa den, fast jag var bra sugen på att trycka i knapparna redan då... Efter frågan här nedan och lite funderande bestämde jag mig för att sätta fast en liten tygbit på baksidan av framstyckena med vliesofix innan jag tryckte i knapparna som inte skulle fästas i kantbandet.

Redan första knappen tryckte jag i från fel håll. Oj, så arg jag blev. Försökte bända upp den, men det blev hål i tyget. Så då klippte jag faktiskt bort den. Sen stod jag där med ett ärtstort hål på det framstycke som skulle vara utåtvänt. Efter några svordomar, ett par djupa andetag och en paus i soffan, bestämde jag mig för att göra en applikation i form av ett hjärta. Att den gula knappen skulle hamna mittt på hjärtat fick helt enkelt bli en rolig detalj. Nu hamnade inte knappen exakt mitt i hjärtat och det var nog bra, annars hade det nog sett alltför symmetriskt ut. Och nu så här i efterhand så blev det hela faktiskt inte så tokig ändå :)


Det enda är väl kanske att jag tycker att den blev lite väl tjejig. Har därför inte bestämt mig för om jag ska behålla den eller inte. Jag har ingen aning om om jag har en pojke eller en flicka i magen (även om jag gissar på en pojke till!) och det finns inga flickbäbisar med stl 56 i min direkta närhet heller. Lägger den i makrillshopen till nedsatt pris så får vi se var den hamnar till slut...

11 kommentarer:

 1. Söt blev den iaf... Få göra en stjärna nästa gång det krånglar;) trevlig helg!!

  SvaraRadera
 2. Nöden är uppfinningarnas moder :)... så bara är det. Jag tycker den blev jättefin!

  SvaraRadera
 3. Jättefin och du vet att bebisen inte bryr sig det minsta om huruvida den har ett hjärta på sig eller inte ; ) Jag skulle behållit den själv och med stolthet satt på den på min bebis oavsett kön.

  SvaraRadera
 4. Håller med om att den blev söt ändå. Klart jag skulle gjort en stjärna :) men att tänka före är uppenbarligen inte min grej just nu ;) och visst kan min bäbis ha den oavsett - det är bara jag som är fjantig!

  SvaraRadera
 5. Tycker den blev söt! Vet precis hur irriterande det kan vara att trycka dit knappar fel!:( Trots en fin prymtång avskyr jag tryck knappar och därför undviker jag helt enkelt att sy bodies. Tur jag inte har nån bebis som behöver sånna:))

  SvaraRadera
 6. Jag tycker helt klart inte den blev för tjejig, pojkar kan också ha hjärtan! Måste säga att den blev jättefin med hjärtat, mer unik!

  SvaraRadera
 7. Tjejig? Jag tänkte just att en sån skulle klä min kommande pojkskrutt :D Tycker du har gjort den bra!

  SvaraRadera
 8. Jag tycker den blev fin och inte bara tjejig i mina ögon, just nu har jag en prins som trånar efter de få rosa tygerna jag köpt...

  SvaraRadera
 9. Superfin body och hade du inte sagt att hjärtat var ett resultat av bakvänd knapp hade jag trott att det var där "med flit" Superfint tycker jag!

  SvaraRadera
 10. Jättefint! Hjärtat precis ovanför hjärtat :-) Gulligt!!

  SvaraRadera
 11. Ja usch, det där med knappar är hemskt! Tänk att det så ofta blir fel trots att man egentligen vet precis hur det ska vara. Men du löste ju det bra, det blev jättegulligt med hjärtat! Tycker att det passar precis lika bra på kille som tjej!

  SvaraRadera