Välkommen!

10 oktober 2010

Länge sedan

Det var det. Länge sedan jag sydde en tröja till makrillen. Häromkvällen fick jag äntligen tillräckligt mycket ork för att sy en tröja. Har vetat rätt länge vad jag villle sy. En av mina favvofärger är lila. Den andra är svart. (Men svart är väl egentligen inte någon färg...) Kombinerar man dessa färger kan det alltså inte bli annat än bra. Tror att den blir hur snygg som helst till ett par jeans eller svarta mysbrallor :)


Ska man gnälla över något så är det över att den ena fuskcoversömmen fram inte blev lika snygg som övriga tre (på bilden är det en av de snygga!). Ändå sprättade jag upp och sydde om den en gång. Förmodligen blir det en sån där liten detalj som jag kommer att irritera mig över. Men jag orkade faktiskt inte sprätta ytterligare en gång. Mönstret är stl 86 från Meedom och tyget är naturligtvis från JNYdesign.

Igår tog jag tag i ett annat det-vore-bra-om-du-gjorde-projekt. Nämligen att sy ett fodral till stickor och virknålar. Passade på när makrillen tog sin middagslur. Det började bra, men allteftersom tiden tickade iväg kände jag mig lite stressad eftersom jag hemskt gärna ville bli färdig med projektet innan makrillen vaknade. Dumt. Man ska INTE stressa. Det slutade med att den mindre fickan drog sig när jag skulle skynda mig och kantningen blev allt annat än snygg. Men eftersom tanken är att fodralet ska användas här hemma och det inte är något som ska visas upp så får det duga. Märker ni: jag börjar friskna till från den där nogrannhetsbacillen!!!! Men det finns nog stor risk för återfall...


Själva fodralet funkar som så att man viker ner den övre delen över stickorna och sedan rullar man ihop fodralet och knyter ihop rullen med ett band som jag sytt på på baksidan (eller framsidan, beroende på hur man ser det). Min mamma har sina stickor i något liknande och jag har länge velat sy något liknande till mina stickor som legat och drällt i en låda...

10 kommentarer:

  1. Jättefin tröja. Svart går ju att kombinera med så mycket. Ett stickfodral har jag också behövt göra. De ligger överallt och ingenstans. Finfint.

    SvaraRadera
  2. Smart stickfodral! Å snygg tröja!=o)

    Visst är det lite så att man inte är riktigt lika noggrann när det gäller saker som ska användas bara hemma av en själv.. Dock brukar det sluta med qatt jag inte alls vill använda mindre lyckade grejjer alls.

    SvaraRadera
  3. Stick-fodralet är så härligt! Man blir mer sugen på att virka/sticka när det är ordning :-)
    Tröjan är ju fin! Ibland så räcker det med 'Good enough' (hur stavas det?!) Man ska ju hinna leva också!

    SvaraRadera
  4. Fin tröja och supersmart fodral till stickorna!

    SvaraRadera
  5. De lila stjärnorna är super snygga! med de svarta detaljerna till blev det riktigt häftigt!

    SvaraRadera
  6. Kanonfin tröja! Kul med lila till en kille!

    Vilket smart fodral till stickor och virknålar! Skulle jag också behöva ett. Ungefär vilka mått har du i höjd och bredd?

    Och den där bacillen, den känner jag igen... På gott och ont.

    SvaraRadera
  7. Snygg tröja! Lila är en stor favorit här också! Ska nog ta och prova en sådan där fuskcoversöm jag med.

    SvaraRadera
  8. Så deilig at du får sydd litt igjen. Enig med deg, stress + sying er alltid lik feil!! At man ikke lærer:)

    Syns genseren ble kjempefin, stilig med de svarte detaljene til det lilla.

    Og strikkepinne vesken er jo genial!

    SvaraRadera
  9. Vad smart att lägga virknålarna framför stickorna. Jag har ett likadant stickfodral (minus virknålarna då såklart). Smidigt... fast jag använder mest Drops rundstickor numera och de passar inte i det fodralet utan ligger i en skokartong(!)
    Kul att du börjar komma igång igen. Ser fram mot fleeceoverallen...

    SvaraRadera
  10. Tack för era kommentarer!

    Nilla: fodralet är ca 50 brett och 45 högt, men det går ju att anpassa efter stickornas höjd och antal precis som man önskar!

    SvaraRadera