Välkommen!

11 oktober 2010

Stickad favorit

För ett kort tag sedan föddes en liten pojke i vår bekantskapskrets. Jag har stickat en liten mössa i mjukaste alpackagarn till honom. Mönstret till modellen är ur boken Sticka till babyn av Nina Sauglin. Jag piffade upp den genom att sticka ränder. Hade själv en sån här mössa till makrillen när han var liten (som min snälla mamma hade stickat!), perfekt i vagn över en liten bomullshjälm tillsammans med luvan på fleeceoverallen. Storleken ska vara nyfödd men jag tycker att den verkar stor. Nu använde jag ett annat garn än det rekommenderade, men samtidigt gick jag ner i stickstorlek, fast uppenbarligen räckte inte det. Men då kanske den passar fint om ett litet tag.


Ikväll sydde jag även klart en beställning med mössa och scarf till samma kollega som beställde det här setet. Sedan H lade in beställningen så har hon själv hunnit skaffa en overlock, så nu kanske jag får en sykollega på jobbet - kul i så fall!! Jag satte kardborre som knäppning så går scarfen att reglera bättre än med tryckknappar. Stjärntyg från JNYdesign, fleece från Stoff och Stil skulle jag tro.


Idag har vi varit på ultraljud och allt verkar bra med skrutten i magen. Det var en pigg liten krabat. Vilket jag fått känna på den senaste veckan. Det är nämligen någon som inte gillar när jag sitter på golvet och ritar mönster eller klipper ut mönsterdelar... Måste fundera på hur jag ska lösa vissa praktiska saker framöver så att vi båda är nöjda :)

6 kommentarer:

 1. Vilka fina mössor!! Gillar verkligen modellen på den stickade, och färgerna, alltihop...=)

  SvaraRadera
 2. Så fina! Det ska bli roligt när jag har dem i min hand. Appropå mitt inköp av overlock så är jag jättenöjd nybörjare som har beställt tyger och div material på nätet, dyr hobby blir det.... En mössa till dotter E tre år och ett par byxor till hennes docka har det blivit. Det är ju jätteroligt!
  //H(Beställaren)

  SvaraRadera
 3. Den är så söt i modellen och med ränderna. Jag har haft såna till mina barn från det jag och min syster var små på 70-talet.

  SvaraRadera
 4. Jag älskar också den modellen på stickad hjälmmössa! Sitter verkligen bra på små bebishuvuden. Fin randning!

  SvaraRadera
 5. Så fina mössor!!
  Skönt att allt såg bra ut! Här har det fungerat förvånansvärt bra att klippa tyger på golvet, trots att magen är rätt stor :-).

  SvaraRadera
 6. Vad roligt med ultraljudet. Vi ska dit på tisdag, jag är 19+1 idag. Känner också tydligare sparkar. Har svårt att föreställa mig en annan bebis i magen än min son som jag redan har. Tror hela tiden att det är han, fast han springer runt här.

  Det är kul att se dina alster igen, särskilt de med bebistema :)

  SvaraRadera