Välkommen!

3 juni 2010

Inte min grej...

Köpte hem frotté i turkost, gult och brunt från Mjuka tyger och satte med glädje saxen i det turkosa tyget. Det blev ett par pösbrallor med svartvitrandig mudd från MG tyger.


Efter att ha läst på några bloggar, bl a Krimskrams och Onomak, om ett gratismönster på ett linne hos Ottobredesign.com ville jag också prova. Så då sydde jag ett matchande linne i det nya aportyget från Mjuka tyger. Gillar aporna jättemycket!!!


Glad i hågen fick jag vänta på att prova på makrillen. Och när de väl var på så blev jag alldeles full i skratt. Linnet satt tajt på min skrutt (använde stl 86 med sömsmån). Med en rund liten mage, ett par pösbrallor som sitter relativt tajt över blöjrumpan och med pös i benen så såg min gosse ut som hämtad från 70-talet. Lite too much för mig till och med :) Synd att jag inte hann fota... Men var för sig blev de helt okej - vilken tur!

Jag känner också att frotté inte riktigt är min grej, så om någon vill köpa turkos, gul eller brun frotté så är det bara att hojta till!! - Frotten är nu såld, tack snälla ni som vill hjälpa mig att rensa lite i tyghyllorna :)

13 kommentarer:

 1. tjenamoss

  Hur mycket frotté har du av den gula och turkosa??

  SvaraRadera
 2. Jo, det är väldigt tight det där mönstret.. Märkte det ifjol också. Man får nog ta minst två storlekar för stort. Konstigt, då jag tycker att Ottobre annars har stora mönster.

  Fint var det iallafall!

  SvaraRadera
 3. Fint set! Somrigt! Jag håller med om att det är väldigt tajt. Jag sydde fast kantband längst ner för att på nåt sätt dra ihop tyget så att linnet håller sig under (välling)magen. Det går väl sisådär ;)

  SvaraRadera
 4. Vilket härligt set, tycker jag. Jag har iofs en långsmal kille som gör sig snyggast i smala modeller så jag faller för sånt direkt! Jag såg att Miiaoo är intresserad av den turkosa och gula frottén. Så då undrar jag hur mycket har du av den bruna och vad är priset?

  SvaraRadera
 5. Fint set tycker jag! Jag är oxå intresserad av turkos och brun frotté men jag antar att du blivit av med allt redan?

  SvaraRadera
 6. Jättefint set! Vad trist att du inte var nöjd med hur det satt. Bra att veta att mönstret är litet, jag har tänkt klippa några linnen "vilken dag som helst" nu! :)

  Av nyfikenhet, varför gillade du inte frottén? Var det inte bra att sy i? Har inte använt så mycket frotté men tänkte att det borde vara ett skönt och lite svalare alternativ till velour nu till sommaren.

  SvaraRadera
 7. Jättesnyggt linne! Aporna är ju så söta.

  SvaraRadera
 8. Åh jättesött... haha jag tror jag gillar det i 70-talsstuk. Men kanske inte passar alla tillfällen?! Jag hoppas jag får lite apor snart också:)

  SvaraRadera
 9. Tack för era kommentarer!! Ni är för snälla :)

  Nu har jag mailat er som sagt att ni är intresserade. Glömde skriva att tygerna är tvättade, men inte torktumlade!

  Jennie: Jag tycker att frågan är helt berättigad!! Brallorna blev supersköna - svala absolut. Det var nog mer att jag inte gillade looken. Usch, får man vara en sån klädsnobb?! I så fall är jag det. Låter utseende gå före funktion ;)Jag föredrar helt enkelt brallor i jersey!!!

  SvaraRadera
 10. Men jisses vad ofin jag är då! Inte ett ord om det du sytt! Jättenyggt är det i alla fall, särskilt med den svartvita mudden till. Å linnet är också fint!

  SvaraRadera
 11. så tufft linne!!
  oxå sugen på det tyget!

  **erika

  SvaraRadera
 12. Jättefint! Jag älskar frotté, det är supersnyggt. Du gör väldigt mycket fint!

  SvaraRadera
 13. jättefina skapelser! känner igen det där med storlekar och ottobre...och stor mage!!

  gillar verkligen dina pösbrallor, läste någonstans att du sålde mönster till dem?

  SvaraRadera