Välkommen!

19 maj 2010

Beställning klar och snygga kantband!!

Igårkväll färdigställde jag bodyn som var det sista plagget i en beställning om fyra plagg. Eller ja, jag har inte sytt på makrillmärket på bodyn ännu ;)

Ett par pösbrallor stl 92/98 i molnvelour från JNYdesign. En body stl 92 i gula apor o lejon från JNYdesign. En t-shirt i stl 92 i uggletyg från SoS och orange interlock från MGtyger. En t-shirt stl 122 svarta elefanter från Jofotex och grön jersey från JNYdesign. All mudd från SoS.

Det var på bodyn som jag använde mig av förstärkt raksöm för att sy kantbanden. Blev både snyggt och töjbart. Kommer att bli fler kantband sydda på det sättet kan jag säga! Här kommer en detaljbild på ärmslutet. Som svar på en fråga i inlägget nedan - ja, förstärkt raksöm är en elastisk söm.


12 kommentarer:

 1. Så fint det blev med limegrön mudd till de svartvita brallorna. Har inte slagt mig in att blanda dessa tre färger innan.

  SvaraRadera
 2. Bruna moln och grönt är ju så fint tillsammans! Nu får du andas ut lite innan abstinensen slår till!

  SvaraRadera
 3. Du är ju helt makalös. Så snyggt du syr och så snyggt du fixat med din sida och alltid något nytt att visa upp! Det är verkligen dags för mig att komma på studiebesök. Jag har funderat på att skaffa en beg OL och behöver tips. KRam!

  SvaraRadera
 4. Snygga plagg!

  Om jag var du skulle jag viska tyst om beställningar i "köpemönster". Många syr och tar betalt i dessa mönster men det är inte tillåtet egentligen. Jag har gjort samma sak också fast man inte får. Kan vara värt att tänka på bara ;) Vill inte leka polis men har man otur kan man bli stämd för upphovsrättsbrott! Läs det finstilta i Ottobre!

  SvaraRadera
 5. Strömming: tack för påpekandet! det är ju helt riktigt...

  SvaraRadera
 6. oj så mycket snyggt. Jättefin body, kantningen alltså och halsknäppningen super!!! Och kombon med de gröna ärmarna +++, ja allt var fint:) /Johanna

  SvaraRadera
 7. Jättefina plagg! kommer säkert att bli väldigt uppskattade!

  Jag fick mig en tankeställare om det Strömming skrev om mönstrena. Jag har nog tänk att det är mönstret i sig som man inte får använda för försäljning, men inte att det är det man syr men läste nu och det verkar ju vara även kläderna. Jag hittar dock ingenstans i ditt inlägg att du skulle ha använt "köpemönster" =).

  SvaraRadera
 8. Le Petit: nej, jag var snabb att ta bort det :)

  Jag har tolkat det som att man inte får sy och sälja i stor skala. I det här fallet är "beställningen" gjord av en vän till familjen - då tycker jag att det är lite gråzon. Eller?

  SvaraRadera
 9. Så mycket snyggt du har sytt! Vad fint det var med det gröna till brunt, det kommer jag nog att testa. Tack för inspirationen!

  SvaraRadera
 10. här var det en hel bunt med fiina grejjer!!!

  SvaraRadera