Välkommen!

18 januari 2012

En till syrran... en till mig

Min lillasyster är nog min absolut bästa kund. Titt som tätt lämnar hon in beställningar. Fast jag har förstått att hon är lite rädd för att jag ska ha tröttnat på att sy barnkläder den dagen hon får barn. Men jag skulle inte tro det :)

Nu senast la syster yster en beställning på mössor. De ska bli presenter har jag förstått. Mössor är en sån där sak som man kan sy lite då och då och som inte tar så lång tid eller kräver särskilt mycket tankearbete. Perfekt för en sån som mig som håller på att vänja hjärnan till att tänka på annat än blöjbyten, mellanmål, hämtning och lämning på förskolan, vilka grejjor bäbisar får stoppa i munnen och vad som är förbjudet för bäbisar att pilla på. Numera ägnar jag dagarna åt att tänka på tjänsteutlåtanden till kommunstyrelsen, formulering av avtal, lämplig utformning av nya bostadsområden, utveckling av campingområden mm. Lite skillnad minst sagt.Nackdelen med mitt nya mönster på toppluva är att den är svår att fota framifrån när den ligger på plant underlag. Eftersom den har ett längre insnitt framtill så blir det lite knöligt när den ligger plant. Jag bestämde mig därför att fota dem liggandes från sidan, dvs sömmen som ska vara mitt bak ligger till höger på bilden. Fast när mössan sitter på är den kanonsnygg, om jag får säga det själv! Så här snygg är jag vid elvatiden på kvällen...

Kunde inte låta bli att sy dubletter av mössorna, de blev så himla fina. Dubletterna i tygerna Skyar och Alice katt har jag tänkt att behålla själv. En mössa i violerna har jag ju redan! Håll utkik efter de andra dubletterna i butiken på Epla.

Mönster: 
Eget, stl 52/54 samt 54/56

Material: 
Bruna skyar och brun/turkos violer från Znok, lila klöver och Alice katt från Liandlo.

Sämst: 
Att jag väl kanske inte behöver hur många mössor som helst...

Bäst:
Att syrran är så nöjd med mina grejjor att hon återkommer troget.

13 kommentarer:

 1. Ja, visst är det kul med återkommande beställningar, då vet man att de är nöjda! Härliga mössor du har sytt.

  SvaraRadera
 2. Riktigt snygg modell av mössa som du fått till!!! Och tygerna är ju bara underbara!!!

  SvaraRadera
 3. Snygga! Har precis klickat hem katt-tyget, ska bli just mössor =)
  Går det bra med epla?! har inte fått tummen ur än...

  SvaraRadera
 4. Skitsnygga Mösssor!!
  Speciellt i skyar! tyget växer i mina ögon!

  SvaraRadera
 5. superfina mössor! Inspirerade besöka din blogg titt som tätt och se dina kreationer! Ha det fint!

  SvaraRadera
 6. Dumma dumma dig! Nu var jag ju tvungen att bryta mitt tygstopp och göra en beställning på Skyar (+randig brun och bruna elefanterna), bara för den var så snygg som mössa, precis som i min fantasti....

  SvaraRadera
 7. Ja, skyar är UNDERBART! Varför tror ni jag var tvungen att sy en dublett av den till mig själv ;)

  Hade katt-mössan idag och kände mig pigg och glad!!

  SvaraRadera
 8. Skyar är en favorit hos mig också, självklart har jag en mössa i det tyget. Och det är nog de mössor i just skyar tyget jag sytt, jag fått mest komplimanger för.

  SvaraRadera
 9. Toppensnygga!!! Kul att se något uppsytt i Znoktygerna...har spanat in de ett tag, men nu vet jag definitivt att jag måste beställa de:)

  SvaraRadera
 10. Hoppas på att få lite pengar över snart så jag kan handla in det bruna tyget från Znok. Det är så härligt och gå att variera med så många färger. Varför finns det så många fina tyger??
  Jätte härligt som mössa. Skulle kanske kunna bli en till mig;)

  SvaraRadera
 11. Säger som de andra, vilken jättesnygg mössa i skyar-tyget!! Sydde en klänning till min dotter i det tyget (finns på min blogg) och det bara växer mer och mer i mina ögon. Såå fint!!

  SvaraRadera
 12. Åh mycket fina mössor, håller med om tygerna, så fina! Ja det är verkligen synd att man inte kan ha hur mycket mössor som helst....

  SvaraRadera