Välkommen!

29 april 2013

Våriga bralls

Jag har fått i uppdrag av mina storasyster att sy två par muddbrallor i manchester till min systerdotter. Igår tänkte jag ta tag i den där beställningen och leta fram mönster och rita av. Meeeeeeen, mina egenritade jeansmönster går inte att finna någonstans. *nu skulle jag vilja svära väldigt, väldigt mycket!* Måste ha lagt dem på ett väldigt bra ställe i samband med flytten för jag har inte sytt några jeans sedan dess... Så nu får jag antingen rita om eller hitta något lämpligt mönster att arbeta om.

Blev lite trött och ledsen, men tänkte att när jag ändå var på jeanshumör så skulle jag sy ett par till snultran. I Ottobre 4/2010 hittade jag ett mönster som jag använde rakt av. Förutom fickorna som jag gjorde min egen lösning på. Till fickorna använde jag ett vintagetyg. Nu i efterhand blir jag lite fundersam, tänk om jeanstyget färgar av sig jättemycket och kommer att missfärga fickorna...?!

Det blev besparingar, stickningar, framfickor och bakficka samt fuskgylf. Å så nöjd jag är :) Visade brallorna för snultran i morse och genast skulle hon ta på dem. De satt perfekt runt magen. Skönt, för de ärvda köpejeansen från makrillen sitter inte skönt runt den runda lilla magen. Lite stora är brallorna, men det tycker jag bara är bra. Då finns det plats att ta ut svängarna i leken.

9 kommentarer:

 1. Sjukt fina!! Det är så snyggt med såna där fickor som sitter utanpå. Hoppas jeanstyget inte färgar av sig på dem!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack - jag är sjukt nöjd! Fy så självgod man kan vara ibland... Men det är så roligt att sy när man blir nöjd!

   Radera
 2. Håller med, superfina fickor! Tvätta varmt, det hindrar ibland tyger från att färga av sig på varandra...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack tack! Vilket bra tips, det ska jag prova.

   Radera
 3. Så sjuuuuuuuukt snygga! Synd att byten blir så pressande, annars hade jag verkligen velat förespråka ett. Duktiga, duktiga du!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack fina du! Det finns lite fusk här och var, men som vanligt är det förmodligen bara jag som ser det... ;) Jadu, byten är jag knappast bra på. Har ett som ligger och väntar. Och så har jag som sagt syrrans beställning som jag borde ta tag i... Kram till dig!

   Radera
 4. Som jag skrev på instagram, de här älskar jag! Tack för mönstertipset! Ska genast kollas upp :)

  SvaraRadera