Välkommen!

7 februari 2013

Testsytt

Har länge känt att jag ville prova på att sy en tröja med en enkel ficka. Men jag har dragit mig för att sy fickan i rädsla att det skulle vara svårt att få till den snyggt. På syträffen i helgen som gick blev jag peppad av syvännerna och till sist tog jag mod till mig. Jag fick låna ett limstift av finaste Brallan och det var baske mig förträffligt enkelt med detta hjälpmedel. Dock fick jag hjärnsläpp och stickade fast fickan med min CP. Nästa gång ska jag ta vanlig raksöm. Och så ska jag placera ficka högre upp mot ärmen. Och så ska jag sy vid fållningen. Ja, nästa gång ska jag nog, över lag, ha lite mer koncentration på det jag gör och inte hålla på och flamsa och tramsa med fina sykompisar!

Det blårandiga tyget är från Jonic och tyvärr har det efter tvätt fällt ut färg i det vita... Upptäckte det dock för sent för att reklamera. Är det någon annan som haft samma problem med denna randning? Samma sak hände med ett  rödvitrandigt som jag köpte från Ohlssons (två separata tvättar så det har hänt vid två tillfällen), men det upptäckte jag direkt efter tvätt så jag kunde reklamera. Har dock inte provat att tvätta om,  har jag tur kanske det försvinner efter fler tvättar...

Modellen är från Ottobre 4/2012 tror jag (måste kolla upp!) och är en lite lösare/rymligare modell. Känns som en bra tröja att dra över huvudet efter en dag på stranden eller en sommarkväll. Fick en kommentar av Pyssellycka om att hon inte ens har börjat fundera på sommarkläder ännu. Normalt sett brukar inte jag heller göra det i januari/februari. Med resultatet att jag inte alls hunnit sy sommarkläder när värmen överraskar i april/maj. Så nu tänkte jag ligga steget före!

På det stora hela är jag väldigt nöjd, så det kommer definitivt bli fler tröjor med ficka. Jag har en del idéer jag vill testa.

6 kommentarer:

 1. Japp haft problem med blå och med den röda:(. Fin fin tröja!

  SvaraRadera
 2. Jättesnygg tröja! Finns något att köpa (Ica bl.a ) som heter Colour Catcher som man lägger i tvättmaskinen då man tvättar tyget, CC tar han om överskottsfärgen. Annette K

  SvaraRadera
 3. Snygg! En ficka kan göra mycket. Har en randig tröja utklippt till min sambo som också ska få en ficka på bröstet efter en tröja som Darin hade på sig i Så mycket bättre :).

  SvaraRadera
 4. Enkelt och snyggt helt i min smak! Vill inte vara ond men ser att du inte fått till
  Mönsterpassningen helt - blev precis likadant för mig på det mönstret. Visst
  Måste det bero på mönstret inte på oss?? 😊

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha, det är en helt korrekt iakttagelse :) På bakstycket blev det bra mönsterpassning med inte på framstycket - MYCKET irriterande. Trodde att det berodde på att jag inte var så noggrann när jag klippte ut, men du menar att det kan bero på mönstret? ;)

   Radera
  2. Ja seriöst så tror jag det. Jag var nämligen skitirriterad när jag gjorde den där tröjan. Bra på bakstycket som sagt, men nåt med lutningen måste göra att det inte går att mönsterpassa ränderna på framstycket.

   Radera