Välkommen!

27 december 2012

Tack och hej!

Under året som gått så har sömnaden minst sagt gått på sparlåga. Slut på föräldraledighet, nytt hem, nytt jobb och en familj, som självklart alltid kommer i första hand, har gjort att tankarna och orken har varit på annat håll. Att driva ett företag kräver mer engagemang än vad jag har orkat uppbåda. Och det jag egentligen ville göra ett försök med har det tyvärr inte blivit något alls med (nu talar jag i gåtor, men jag hade andra planer än att bara sy kläder och sälja). 

Så i julhelgen tog jag beslutet att avsluta mitt enskilda företag. Eller åtminstone lägga det vilande. Det var ett mycket skönt beslut. Det har varit väldigt roligt att ge det ett försök. Men företagande är inte min grej, jag vill just nu satsa på det jag jobbar med på dagarna. Och så vill jag att sömnaden blir min egen igen. Att all tid jag lägger på att sy omvandlas till kläder till mina barn och mig själv. Och kaaaaanske någon enstaka beställning (vink vink till lillasyster...)

Bloggen kommer såklart att finnas kvar. Ser man tillbaka på året som gått så kommer det nog inte att ske några större förändringar ;)

Tack till er som handlat av mig under de här åren!

14 kommentarer:

 1. Skönt när man kan ta belut och få göra avslut! God fortsättning önskar jag dig!

  SvaraRadera
 2. Åh, jag förstår dig! Jag har inget enskilt företag men att jobba heltid, ha familj och samtidigt sy en massa beställningar är inte kul längre. Men nu har jag inte tokmycket beställningar men snart säger jag stopp då det inte är kull längre. Men jag är glad att du fortsätter sy! Du är en stor inspirationskälla och en fantastisk sömmerska, så tack för att du finns kvar!

  SvaraRadera
 3. När jag såg rubriken var jag rädd att det var slut med bloggen, så nu drar jag en lättnadens suck. Du är en av mina största inspirationskällor! Förstår verkligen ditt beslut. Att sy till någon i familjen är det som ger mest, så får man se plaggen varje gång de används. Jag kommer fortsätta att slaviskt följa din blogg :-)

  SvaraRadera
 4. Känns det rätt så är det rätt! Och sy till dina egna kommer det ju alltid att finnas tid till, det är de där dåliga samvetena och måstena som är jobbiga. Lycka till med det du hittar på :) Kram

  SvaraRadera
 5. Jag förstår hur det känns! Jag börjar jobba nu i januari efter föräldraledighet och känner att hur ska jag hinna allt jag vill då, när jag inte ens hinner det när jag är hemma om dagarna! Jag vill också fokusera på mitt dagjobb och inte känns stress och skuld över utebliven sömnad utan sy när lusten och tiden finns!

  Jag är glad att du kommer finnas kvar i bloggvärlden och lysa upp den med dina fina alster! Kram

  SvaraRadera
 6. Tack allihop för era fina kommentarer! Det känns extra roligt att höra att bloggen och det jag syr och visar upp där kan inspirera andra, då blir det lite roligare att blogga också :)

  God fortsättning till er!!

  SvaraRadera
 7. Hej!

  Jag håller med de andra att jag är glad att du fortsätter blogga, jag tittar ofta in till dig. "Nu när jag tagit beslutet är jag lugn..." sjunger Kent i en låt. Så är det verkligen. När beslutet väl är fattat så blir allt lättare. Jag tog själv ett beslut i oktober och sa upp mig utan att ha nytt jobb. Oerhört lättande när det var gjort! Och som så ofta så löser sig allt till det bättre (även för mig- börjar nytt jobb 17/1 :-).
  Balans i tillvaron är väl vad vi alla vill ha, då blir allt roligare.
  Gott Nytt År!
  //Helena i Kungshamn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hejja dig, vad modigt! Vart tar du vägen istället? Kul och spännande med nytt jobb, du får lycka till. Kram och gott nytt år!!

   Radera
 8. Man är ju ingen supermänniska och göra allt samtidigt. Men det är tur att du inte lämnar syendet helt och ffa inte bloggandet.

  SvaraRadera
 9. Vad trist! Fast skönt för dig! =) Förstår verkligen att det som ska vara roligt bara känns jobbigt när man inte har tid. Min pojk är i alla fall jättefin i sina Makrill-kläder här borta i USA. Lycka till! Lena B

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roligt att makrillarna är uppskattade! Och roligt att du följer med här på bloggen! Gott nytt år!

   Radera
 10. Bra beslut. Man ska fylla sitt liv med saker som ger energi och inte tar energi från en. Det är modigt att våga inse att det gör det och våga förändra innan man blivit dränerad. Säger som de andra före mig att vi glädjs åt att du fortsätter sy och blogga.

  SvaraRadera
 11. Precis som ngn annan skrev så blev jag glad att du inte kommer sluta vare sig sy eller blogga. Även om jag numera är superdålig på att lämna kommentarer på bloggar pga tidsbrist att ens vara ute på bloggar, så är det alltid rolig att göra en bloggvandring nu och då och din är alltid med då! Sköt om dig och hoppas verkligen att du känner hur lättnaden omsluter dig när du nu fattat ett så klokt beslut! God fortsättning!

  SvaraRadera
 12. Tack än en gång för snälla kommentarer, det värmer! Jag hoppas att mitt beslut leder till ökad syglädje och mer bloggande. Vi får väl se...

  Jag vet hur knepigt det kan vara att få ihop bloggläsning och kommentarer, så jag är oerhört glad över att höra att det finns de som läser bloggen trots att jag själv är så dålig på att bloggvandra och kommentera.

  Gott nytt år allihop!!

  SvaraRadera