Välkommen!

22 oktober 2012

Ordning i syrummet!

Sedan vi flyttade in i huset i juli har det knappt hänt något med syrummet som ligger i anslutning till vårt sovrum. Eller jo, jag har köpt en massa tyger och knappast sytt något av det jag redan har... För en litet tag sedan visade jag bilder på syrummet - kaos och röra utan dess like. I detta utrymme förvarar vi även våra kläder i malm-byrån (syns på bilden neda) och en garderob, och så måste vi förvara stegen till vinden här också (det bruna åbäket vid sidan av byrån).

I helgen var vi en sväng på Ikea och där inhandlade jag två expedithyllor. Väl på plats, med ryggarna mot varandra, så kan jag bara säga att jag är helt sjukt nöjd med dem. Tillräckligt höga för att stå och skära kantband på och med plats för alla mina vintagetyger och pärmar. Hyllorna står en bit ut från väggen med snedtak. Så mellan väggen och hyllorna har jag ställt en rad med staplade plastbackar som innehåller interlock, fleece, velour, och  jogging samt vävda, nya tyger av olika slag - totalt nio större backar och ett gäng lite mindre. Mina mönstrade och enfärgade jerseytyger och mudddväv förvaras i ett stort antikt skåp i vardagsrummet. Det bästa av allt är nog ordningen - så himla skönt att vara av med röran!!
Bilderna är inte de bästa, men jag kunde inte hålla mig utan var tvungen att fota sent igårkväll!

12 kommentarer:

 1. Å vad snyggt! Förstår din känsla av tillfredsställelse! Det känns i hela kroppen när man har det snyggt i syrummet. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är verkligen en härlig känsla - synd bara att jag är så dålig på att upprätthålla ordningen...

   Radera
 2. Så fint!! Kan man slänga ut nån av tonåringarna hemma och sno deras rum tro... ;-)

  SvaraRadera
 3. Så det förde något gott med sig att Mormor var barnvakt åt kusinerna - skaparlusten verkar ha räckt till ordningsskapande och vips!fick ÍKEA lite mer vinst också!

  SvaraRadera
 4. såå fint! tapeten är verkligen snygg och ger så fin känsla!

  SvaraRadera
 5. Snyggt och smart nyttjande av plats att få både förvaring och skärbord i ett!

  SvaraRadera
 6. åh så väl städat du har. Skulle behöva röja upp här oxå men......

  SvaraRadera
 7. Ooooh, I love it! Den där tapeten är ju toksnygg. Gillar verkligen expedit-lösningen. Ska kolla upp hur höjden känns, om den är bra så kommer jag absolut härma dig!

  SvaraRadera
 8. Det ble virkelig fint på syrommet ditt! Smart med expedit-løsningen, jeg har selv nesten bare Ikea-møbler på syrommet:)

  SvaraRadera
 9. Så fint och lyxigt med ett eget fräscht rum till alla tyger, maskiner och arbeten. Grattis!

  SvaraRadera