Välkommen!

23 oktober 2012

När det inte blir som man tänkt sig...

Jag föll pladask för aptyget som Strömming hade hemma för ett tag sedan. Så jag köpte en halvmeter och tänkte att det skulle bli en fin tröja till snultran. Var även väldigt nöjd med mitt val av tyg till ärmar - bruna ränder från JNY. Valde att sy en tröja med kuvertringning och kände mig också toknöjd med det valet.

Men sedan gick det galet. Att tröjan skulle vara lite för stor, det var jag införstådd med eftersom jag sydde i stl 92. Vad jag inte förstår är varför halsen blev så trång och axelpartiet alldeles ihopdraget. Jag måste ha klippt ut markeringarna på omlotten alldeles tokigt... Synd på den för övrigt fina tröjan kan jag tycka.

Sedan tänker jag högt och ljudligt klargöra att min snultra passar INTE i rosa - det ser inte bra ut på henne, så varför envisas jag med att sy i mönstrade rosa tyger. Hon är mycket finare i rött, lila, turkost och blått. Sådär, kan jag försöka komma ihåg det nästa gång jag faller i fällan att lockas till att köpa ett cerise eller rosa tyg?

Det är förstås väldigt synd, för jag älskar fortfarande aptyget... Och ännu mer synd är det att jag inte kan sälja iväg tröjan eftersom den är lite felaktig upptill. Blä, i dubbel bemärkelse.

6 kommentarer:

 1. Jag tycker att tröja blev super fin,trots ditt "fel" som blev.Du är duktig.kram jenny

  SvaraRadera
 2. Tycker också den är jättefin!!

  SvaraRadera
 3. Den kanske ser bra ut på? Ibland ser det konstigt ut men visar sig vara bra :)

  SvaraRadera
 4. Jag älskar också aptyget men min lilla passar inte heller i rosa, det ser inte alls bra ut!
  Jag har dock sett att aptyget finns i andra färger i Finland tror jag.

  Det var jättefint med bruna ränder till ärmarna!

  SvaraRadera
 5. Fin tröja, men jag förstår att det känns trist att det inte blev som du tänkt dig! Mitt förslag är att sprätta ärmsömmarna och göra om kuvertringningen. Så kan du ju sälja den sen :)

  SvaraRadera
 6. Den SER felfri ut! Och jag gillar den annorlunda kombon - synd att min dotter är strl 122 annars hade jag köpt den, hon är nämligen rosa-galen =)

  SvaraRadera