Välkommen!

28 maj 2012

Pigg och glad!

Här kommer ytterligare ett par sommarmuddisar som jag sytt till snultran. Ett av mina favorittyger helt klart! Så nöjd med mig själv att jag har så mycket av det, två hela påslakan har jag lagt vantarna på. Pigg och glad blir jag av färgerna och mönstret. Ett par sommarbrallor värda sitt namn!


Mönster:
Eget, samma som till de här. Är väldigt nöjd med modellen. Fungerar som vanliga muddbrallor på snultran idag och jag räknar med att hon ska kunna ha dem även nästa sommar, så som lite kortare muddisar.

Material:
Ett vintage påslakan och mudd från SoS.

Sämst:
Att behöva sy förstärkta sömmar i vävda tyger. Muddisar i trikå går ju väldigt fort att sy, nu tar det lite längre tid att sy den där extra raksömmen på alla sömmar...

Bäst:
Besöket av fina A och lille L i går eftermiddag. Barnen hade väldigt roligt tillsammans och själv tycker jag det är toppen att träffa en likasinnad. Tänk så roligt det är att träffa nya vänner via sitt intresse! Som dessutom är så trevliga som A :)

12 kommentarer:

 1. Underbara!! Älskar tyget och färgkombon!

  SvaraRadera
 2. Tokfina! Vilket underbart tyg du har hittat!!!

  SvaraRadera
 3. De blir man verkligen glad av! Jättefina :)

  SvaraRadera
 4. Underbara! Måste genast sätta ighång och sy lite sommarmuddisar själv.

  SvaraRadera
 5. Underbart tyg och härlig matchning med muddarna. Som kommentar på förra inlägget vill jag säga att hela familjen givetvis är välkomna att flytta tillbaka till kommunen när som helst! Tur att vi kan följa alla Marillar via bloggen, den flyttar inte hoppas jag ;)
  //Helena på jobbet

  SvaraRadera
 6. Åh de ser härligt svala ut för varma sommardagar! Roligt att få se ett plagg i tyget från din header :-)

  SvaraRadera
 7. Åh så fina! Jättefin färgkombo!

  SvaraRadera
 8. Superfina, jättesomriga och fin kombination!! Måste man ha förstärkta sömmar i vävda tyger? Jag har mest sytt trikå med min overlock, men nu har jag fått i uppdrag att förvandla två lakan till ett örngott av svärmor. Bör jag ha en förstärkt söm då tro?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vågar inte chansa. Har fått lära mig från andra som syr mycket i vävda tyger att det är förstärkta sömmar som gäller. Samtidigt så om man kollar i t ex örngott så är det ju oftast ingen förstärkt söm utan en vanlig fyrtrådig ol-söm. Vore intressant att höra om någon kan ge ett bättre svar på tal.

   Radera
 9. Underbara och härligt somriga!

  SvaraRadera
 10. Jättefina! Om du vill avvara en bit av det tyget så lova att höra av dig!

  SvaraRadera
 11. Det var så väldans trevligt att ses igen. Och tiden flög som vanligt. Tyget är fantastiskt!!!! Likaså byx-modellen.

  SvaraRadera