Välkommen!

10 februari 2012

Vem är du?

Min fina syvän A bakom bloggen Brallan syr skrev i ett inlägg igår om hur glad hon skulle bli över fler kommentarer från läsarna av sybloggen. Jag kan bara hålla med henne - att få en kommentar på bloggen är för mig som kaffe för en trött huvudknopp!

Min blogg hade en stor läsartopp under förra årets vår och sommar. Men nu dippar antalet läsare och kommentarer och jag funderar på varför. Har ni tröttnat på makrillar eller är inläggen ointressanta?

På sistone har jag funderat mycket över vilka ni som läser min syblogg är; om ni själva syr eller om ni (precis som jag en gång i tiden) inte syr själva men konsumerar sybloggar för att se fina tyger och modeller och känna ha-begär?

Vad vill ni läsa om? Och vad ni inte är intresserade av att läsa om! Är jag för mycket eller för lite personlig - skriver jag för mycket eller för lite om plaggen?

Sånt funderar jag på såhär på fredageftermiddagen.

Trevlig helg!!

41 kommentarer:

 1. Jag tycker din blogg är alldeles lagom av det mesta och det du syr är alltid så fint och färgsprakande, precis som lapptäcket jag vann här i somras!! :) själv syr jag sen ett drygt år tillbaka och du var en av dem som inspirerade mej till att börja.

  SvaraRadera
 2. Hmm, undrar om det räknas som ett besök när man tittar via en rss-läsare? Ingen aning, men det kanske är fler och fler som gör? Själv är jag dålig på att kommentera för jag har så många bloggar jag skummar igenom. Men det är alltid kul och inspirerande att se vad andra syr. :)

  SvaraRadera
 3. Jag läser igen efter ett långt uppehåll.. Mest för att få se välsydda alster i roliga tyger.. Just nu är jag eg mest inne på vuxenkläder men dina söta klänningar i retrotyger måste jag bara se! =o)

  Min blogg har dippat till nästan ett stillastående troligen mest för att jag har haft ett långt syuppehåll men nu när jag syr igen så är det många färre besökare tyvärr.. Sorgligt för oss som vill ha respons från alla där ute.. Det är ju till stor del det som driver oss att blogga. Eller mig i alla fall.. ;o))

  SvaraRadera
 4. Förut läste jag en drös bloggar dagligen. Nu läser jag väldigt sporadiskt, när jag kommer på att jag vill kika in hos någon. Mest läser väl jag de som har FB-sidor eftersom det är där jag spenderar mest tid...

  SvaraRadera
 5. Tycker din blogg är inspirerande! Du syr så mycket fint! Själv syr jag ännu bara enklare ting som filt eller kasse men hoppas jag lär mig sy fina kläder/saker jag med!! Min stora passion är virkning än så länge..... Är tyvärr dålig på att kommentera men tycker precis som du att det är jätte kul att få inlägg, man riktigt längtar! Jag ska bättra mig :0)

  SvaraRadera
 6. Hej!
  Det verkar vara samma syndrom i hela blogglandia.
  Jag läser din blogg för att vi bor i samma samhälle och för att jag tycker att du syr fina saker. Nu är mina barn tonåringar så jag kan ju inte köpa men du ligger med i min blogglista så jag hoppas att någon av mina läsare har hittat till dig eller kommer att hitta till dig.
  Kram

  SvaraRadera
 7. För min del var du en av dem som inspirerade mig till att börja sy för några år sen. Då satt jag med precis det där ha-begäret både efter allt du sydde och efter att kunna sy fina barnkläder själv. Jag blir nog faktiskt lite blyg ibland när det kommer till att kommentera, konstigt nog. Samtidigt vet jag ju hur fantastiskt glad jag själv blir av kommentarer!
  Och vad vill jag läsa om, jag gillar bilder, men tycker också om att läsa om tankar bakom plagg. Tips och trix är också alltid inspirerade och kul!

  SvaraRadera
 8. Jag läser allt din blogg Ingrid :) alltid lika skoj att se makrillar, speciellt nu när man sett några live under produktion ;) Kram på dig // Sanna

  SvaraRadera
 9. Vem jag är vet du nog och antagligen att jag läser din blogg oxå:) Själv läser bloggar för inspiration, tips och trix. Det var ju två andra sybloggerskor som fick mig att börja sy för några år sedan:) Jag har själv märkt att kommentarerna är färre numera och kanske även besökarna och jag tror att det till stor del beror på alla sy sidor och sygrupper på FB. Många väljer att kommentera där istället. Personligen gillar jag bloggarna bättre för där slipper man en massa "skitsnack" som inte har men sömand att göra. Lite personlig grejor är däremot bara kul att läsa tycker jag:)

  SvaraRadera
 10. Jag tycker precis som du att jag saknar kommentarerna då det är det som gör det så kul att fortsätta blogga...
  Jag läser din blogg för att jag gillar det du syr och jag inspireras av det du skriver!! Keep on!! Kolla gärna in på min blogg så blir jag också lite glad;)

  SvaraRadera
 11. Roligt att läsa era kommentarer! Jag tror också att alla sygrupper på fb är en av orsakerna till att läsandet av sybloggar har minskat. Tråkigt tycker jag, för jag gillar sybloggarna. Det är lättare att hitta till favoritinlägg och det tips och idéer som ibland lämnas i kommentarerna.

  Även jag ska försöka att bättra mig på att kommentera hos andra. Jag kan inte säga att jag är tillhör de duktiga på att kommentera...

  Gafflan: nu blir jag ju toknyfiken på vem du är?

  SvaraRadera
 12. Din blogg är en av fyra (Krimskrams, Karinottilia, Annas Alster och din) som jag går in på nästan dagligen för att se om något nytt dykt upp. Andra klickar jag mig vidare till sporadiskt.
  Jag syr själv till mina barn men har ingen egen blogg. Din blogg är otroligt inspirerande. Jag gillar din smak, blandningen mellan nytt och gammalt. Tygerna är väl valda och sömnaden så välgjord! Fortsätt med det!

  SvaraRadera
 13. Jag läser i stort sett alla inlägg för att jag tycker att du gör fina grejer en del återbruk som jag är intresserad av. Jag tror också att fb är en bov i dramat och kanske att många surfar från mobilen. Det är inte riktigt lika smidigt att kommentra då tyvärr. Jag tror även att färre bloggar nu också för de är ganska få i min lista som gör inlägg regelbundet.

  SvaraRadera
 14. Jag besöker nästan alltid din sida när du gjort ett nytt inlägg! Jag vann ju den lilla babymössan (som jag gav bort) för något år sedan. Sen beundrar jag dina välsydda barnkläder b la muddisarna med de snygga fickorna! :-). Jag tycker du har lagom av personligt och sytt på din blogg. Jag har själv märkt på min blogg att antalet besökare är färre och kommmentarerna också när jag gör inlägg. Om det har med FB att göra vet jag inte, har inte det själv!! Men oavsett FB kommer jag att fortsätta att läsa sybloggar och kommentera ibland. Nu syr jag väldigt lite själv, jobbar och är gravid så orken och tiden finns inte just nu så väldans mycket. Men läser bloggar eller skummar gör jag och jag gillar det jag ser! Fortsätt med dina underbara alster, du har många läsare kvar!! :-)

  SvaraRadera
 15. Jag är dålig på att kommentera och försöker bli bättre... Men jag tror som nån fler här att FB är boven ;)
  Jag följer genom bloglovin och läser vartenda ett av dina inlägg. Älskar inspirationen alla sybloggar ger. Man får nya infallsvinklar och ideér.. nästan för många! :)

  SvaraRadera
 16. Jag har nyss "hittat" din blogg och lagt till i min lista:-), kikar varje gång du gjort ett nytt inlägg. Tycker du gör jätte fina saker! Syr själv kläder till mina barn och bloggar. jag tycker det är jätte kul att läsa din och andras sybloggar, ska försöka bättra mig och kommentera mer!! Det är ju väldigt kul att få kommentarer som sagt:-)

  SvaraRadera
 17. Jag är från Holland och jag följer din blogg eftersom du syr jätte fina kläder och använder jätte färgrika tyg. Jag tycker om att läsa dina inlägg. Och det är till och med bra för min svenska.
  Jag skriver inte så ofta en kommentar på svenska. ;-)

  SvaraRadera
 18. Jag är en av dina läsare (som du säkert redan vet) brukar försöka läsa varje nytt inlägg och försöker även skriva en rad, kanske inte varje gång men jag själv tycker det är så roligt att få en kommentar så jag vill gärna ge andra denna glädje med =)

  Jag tror som många andra att FB är boven, själv orkar jag inte riktigt med detta gillar bloggarna bättre känns som man får en bättre kontakt på något vis. Men det är svårt att vara egen när det har ökat markant dom senaste åren med sy bloggar, miss förstå mig rätt detta är naturligt vis helt underbart att det finns så många duktiga kreativa mänskor men det jag menar är att det måste vara något alldeles extra (och ofta används samma tyger) för att någon ska kommenterar det och vill komma tillbaka och läsa bloggen!

  Bl bl jag kan prata på i massor men hur det än är så gillar jag din blogg, mycket inspirerade och härlig!
  Kram

  SvaraRadera
 19. Å så kul att höra hur ni andra tänker! Det är roligt att kunna inspirera andra då jag själv får oerhört mycket inspiration från andra sybloggare. Jag har det senaste halvåret blivit lite sämre på att hitta nya sybloggar, så jag följer mestadels ett och samma gäng - en rätt gedigen lista som jag inte alltid hinner gå igenom eller lämna kommentarer på.

  Tänkte därför avlägga ett litet löfte om att lämna fler kommentarer hos andra!

  Aankleedpopje: uppskattar din kommentar extra mycket - din svenska är jättebra!

  SvaraRadera
 20. Har dig i min blogglista å blir glad varje gång det kommer ett nytt inlägg så jag får se nya fina å inspirerande kläder!

  SvaraRadera
 21. Jeg er innom i ny og ne, dårlig på å kommentere er jeg nok. Blir ofte at jeg surfer rundt på syblogger, beundrer og blir inspirert men glemmer å legge igjen en hilsen.

  SvaraRadera
 22. Hei, jeg leser ofte bloggen din og trudde jeg var ganske flink til å kommentere?

  Jeg synes du syr mye fint, og finner nok inspirasjon hos deg som hos mange andre.
  Er ikke alltid like flink til å oppdatere bloggen min, med tre barn så er det litt annet som også må gjøres.

  Fortsett som før for min del - jeg er fornøyd!

  Mvh Elisabeth-Rockefår

  SvaraRadera
 23. Jag tittar ofta på din blogg och tycker att du gör mycket fint och har många roliga idéer.

  Det här med kommentarer på sin blogg tycker jag är beroende på hur mycket man bloggar men även lite beroende på hur mycket man kommenterar hos andra. Om man tex. har haft lite blogguppehåll så brukar det ta ett tag innan läsarna hittar tillbaka igen. En annan orsak till att kommentarerna har minska generellt på bloggar tror jag är forum som tex. vi sytokiga på fb som jag vet att du också är med i. Där visar många upp sina alster och det är mer lätttillgänglig och går snabbare att kommentera. Jag tycker det är kul att läsa där men tycker egentligen att det är roligare med bloggar.

  Jag tycker att du skriver trevliga inlägg på din blogg och du delar med dig av både sånt som gått bra och sånt du tycker gått mindre bra och ger mycket inspiration till fina saker! Fortsätt med det!

  SvaraRadera
 24. Intressanta inlägg! Håller med dig makrill om att man lätt stagnerar i att hitta fler roliga bloggar. Jag brukar lägga till alla nya bloggar som kommenterar hos mig så får man nya ideer men nu var det nog ett tag sen. Kollar själv bara på bloggar då jag gillar det upplägget. Fortsätt göra som du gör för jag gillar din blogg som den är o jag försöker kommentera så ofta som möjligt!

  SvaraRadera
 25. Jag tittar ofta in på fin blogg... Mycket för inspiration av allt det fina du syr. Jag är dock väldigt dålig på att kommentera, ska försöka bättra mig.

  SvaraRadera
 26. Jag följer din blogg och tycker den är jätteinspirerande!
  Snygga plagg och lagom personlig.
  Komenterar dock inte så ofta...
  Läser hellre bloggar än FB.

  SvaraRadera
 27. Hej!
  Jag läser alla bloggar som finns på "kokalals" blogglista. Ni alla inspirerade mig att börja sy själv. Surfade och suktade och beställde tyg och Ottobre för över ett år sedan när jag låg sjuk i lunginflamation. Och nu syr jag en hel del till mina barn och lite till deras kusiner. Älskar det du gör och det du skriver! Ledsen att jag aldrig kommenterar, ska bli bättre men det tar sån tid... Vill ju hinna kolla alla bloggar ;-)
  /åsa

  SvaraRadera
 28. Och Brallan läser ju vartendaste inlägg såklart. Tycker ju att det är så fantastiskt kul att jag har fått lära känna dig även i verkligheten. Du är så duktig och har inspirerat mig långt innan vi upptäckte att vi hade lätt att träffas på varandra på hemmaplan. Har själv börjat tröttna på gnabbet på FB och skall fokuseras mer och mer på bloggen igen.

  SvaraRadera
 29. Tack för alla kommentarer! Det är roligt att veta att det finns många som gillar bloggen, det var ju mest det jag funderade på - om mina inlägg har blivit slentrian och tråkiga att läsa? Men era fina kommentarer gör att jag känner ny kraft och att bloggandet inte är för intet. Vad jag kan läsa här så kan jag fortsätta i samma anda, men kanske även slänga in några fler tips och trix framöver. Ska verkligen ha det i åtanke!

  SvaraRadera
 30. Hej, du finns i min blogglista så jag kollar in din blogg så fort jag ser att du har gjort ett nytt inlägg :)

  Jag håller med dig om att det har börjat bli lite färre besökare och det är ju roligt när man ser att man har fått en kommentar :) Kan nog vara så som flera har skrivit att det är nog lite pga FB som gör att det inte blir så många kommentarer.

  Jag får nog lägga ut ett liknande inlägg och fråga mina läsare om det är något som de vill/vill inte se i bloggen. Jag har väldigt få kommentarer tycker jag, kanske beror på att jag inte har sytt så länge så att jag inte är lika bra som vad ni andra är...

  Men jag tycker iaf att du ska fortsätta i samma stil som du har gjort hittills :)

  SvaraRadera
 31. Det går i vågor för mig både läsande och bloggande. Men när jag läser mycket och kommenterar mycket och bloggar mycket så får jag själv fler kommentarer. Jag tror också att FB har stulit en del uppmärksamhet från bloggeriet.

  Jag tycker att din blogg är snygg och trevlig att läsa och att du gör fina saker. Du ligger på min sida och jag kommer alltid den vägen. :-)

  SvaraRadera
 32. Hej!
  Javisst dippar det mellan varven! I mitt fall tror jag att det har att göra om jag visar mina alster på FB eller inte, har jag visat dem på FB får jag inte så många kommentarer, länkar jag från FB till inlägget får jag inte så många kommentarer, men om jag bara gör ett inlägg får jag för det mesta fler kommentarer. Vissa inlägg får massor av kommentarer fast man inte väntat sig det och andra som man kanske själv tror ska generar många kommentarer får ynka två eller så.

  Själv gillar jag bloggarna, mitt problem är att jag oftast läser från mobilen på pendeltåget och då går det nästan aldrig att kommentera :-(

  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 33. Jag läser nog alla dina inlägg, om än ibland ett tag efteråt, och brukar nog vara ganska flitig att kommentera också, vad jag tror? =) Kan lixom inte låta bli när det är så fint!
  Ha det!

  SvaraRadera
 34. Jag läser också din blogg! Mest för att du gör sådana fatastiskt fina saker men också för att jag känner dig litegrann. Nu när jag har börjat blogga lite själv så är det extra kul med inspiration härifrån! Välkommen att ta en titt hos mig om du har lust :) Kramar från Italien

  SvaraRadera
  Svar
  1. så kul att du också kommit igång med blöoggande! kram!!

   Radera
 35. Jag har dig på bloglovin så jag läser alla inlägg. Jag har själv en syblogg. Inspireras av dina alster, du gör väldigt mycket fint och allt ser rejält ut med hög kvalité.

  Du har fina bilder och det är roligt att läsa. Jag gillar dina bäst och sämstrubriker.

  Tack för all inspiration!

  SvaraRadera
 36. det är verkligen jättekul att läsa om er! och ni verkar uppskatta lite olika saker i inläggen. med andra ord så är de kanske lagom intressanta för alla ;)

  SvaraRadera
 37. Jag läser alltid din blogg. Men med lite olika mellanrum eftersom jag har en sjuk son på 1,5år så blir det pauser i dator användandet ibland. Jag gillar allt du skriver och får inspiration till mina egna små projekt.
  Just nu syr jag inget alls men sitter gärna och inspireras på din sida och drömmer om att det ska komma en tid när han mår bättre och jag hinner sy igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. jag önskar att din son blir bättre! fram till dess känner jag mig hedrad att få vara en inspiration!

   Radera
 38. Jag läser din och andra sybloggar via bloglovin. Däremot har jag fullständigt missat sygrupper på fb!
  Vilka finns, berätta allt!

  Ang bloggen så är det kläderna jag vill se. När det blir alltför mycket privat trötttnar jag men det gör inte du.(syftningsfel men du fattar!) så kör på, du gör det bra :-)
  Jag har som alla andra märkt av färre kommentarer på bloggen och kommenterar också mindre själv. Det är lättare att bara klicka gilla på fb! men också är det så mycket fint som syns i alla bloggar och man orkar inte skriva 'jättefin' på alla även fast man tycker det.

  SvaraRadera