Välkommen!

3 februari 2012

Ibland får man en beställning...

...på något som man kanske inte hade kommit på tanken att sy om man inte fått just en beställning på en sådan. Så var det med den här klänningen. En kund som innan jul handlade makrillar som julklappar återkom redan i mellandagarna med en ny beställning. Denna gång utgick hon från en egenskissad modell. Först blev jag tveksam, jag hade ju inget mönster på något liknande och att ge sig på något för mig helt nytt, bara sådär - ja det kändes verkligen som hardcore-sömnad... Men sen tyckte jag att det hela lät rätt kul. Jag tycker ändå att jag har utvecklats så pass mycket inom sömnaden att jag skulle kunna ge mig på ett sådant projekt. Så jag sa ja till beställningen.

Vi bestämde tyger tillsammans och jag beställde hem dem. Men när de väl dök upp så knackade vinterförkylningen på familjens dörr och vi blev däckade allihop i turordning. Och så var det den lilla detaljen att jag började jobba heltid. All tid och energi gick åt till väldigt mycket annat än att sy. Jag uppbådade energi till att rita ett mönster och sydde en prototyp utan detaljer för att testa mönstret. Men sen gick luften ur igen. Det var ganska när att jag gav upp. Men eftersom jag avskyr att kasta in handduken och ge upp så tog jag med mig hela projektet till syträffen som vi hade för några veckor sedan. Finaste flickorna stöttade och uppmuntrade och ooo-ade och aaa-ade och efter flera timmars intensiv sömnad var den klar!

Klänningen är i omlottmodell med alvluva, spets, ficka och två applikationer. Mest nöjd är jag med det lilla hjärtat nertill på bakstycket - den är verkligen pricken över i! Tanken var från början att det skulle vara ett stort hjärta på ryggen. Men efter diskussion med några av syvännerna så beslutade jag att bara ha ett  litet därbak. Ett riktigt BRA val tycker jag nu. Till klänningen skulle det vara ett par smala muddisar - snygga att ha till det mesta. Modellen är inte lika tajt tom ett par leggings, men bra mycket tajtare än ett par vanliga muddisar.

Här kan ni läsa om skissen bakom klänningen och hur beställaren reagerade på de första bilderna på klänningen som jag skickade när den var klar. Och här kan ni läsa om mottagandet av klänningen och se fler bilder på den söta tösabiten som ska ha den. Klänningen är lite stor nu, men hon kommer å andra sidan att kunna ha den väldigt länge!


Mönster: 
Eget i stl 86/92 (men kommer att fungera länge!) med jämförelse av mått i storlek 74 från Meedom.

Material: 
Marinnlå stretchfrotté och spets från Jofotex, vävt bomullstyg med jordgubbar från Karinottilia, turkos interlock till kantband.

Sämst: 
Att det där med att börja jobba kom emellan. Mest för att jag själv inte ville erkänna att det var ganska stor grej att börja jobba heltid. Så det var en rätt kraftig uppförsbacke att komma igång och sy klart klänningen.

Bäst:
Att goaste syvännerna peppade mig på syträffen så att jag blev klar och dessutom blev väldigt nöjd med resultatet - TACK för all hjälp!

11 kommentarer:

 1. Åh, den är ju så fin så det är inte klokt! Ett riktigt följetongsprojekt!

  SvaraRadera
 2. Men så fin! Vad kul att du visade den nu. Läste om din spännande beställning för länge sedan och kom att tänka på den här om dagen om vi skulle få se någon bild snart och här är den!

  SvaraRadera
 3. Så himla söt och snygg på en gång, den ska du vara stolt över =)
  Jag vill också sy en sådan men kanske inte lillebror kan ha klänning ;P

  SvaraRadera
 4. Hihi! Det här var ju ett jätteroligt samarbete. Det blir en till beställning i höst och tills dess kommer det nog bli lite annat när du känner att du orkar med och har lust! :)

  SvaraRadera
 5. Oj vilken fin!! Jätte nöjd ska du vara:-)

  SvaraRadera
 6. Oj så roligt! Å så FIN den blev!!! WOW! Det gjorde du bra!!

  SvaraRadera
 7. Oj vad du har kämpat med denna, men det blev ju så himla bra. Det kan jag ju sannerligen gå i god för eftersom jag hade första parkett på arbetet i några timmar. Du är så duktig!

  SvaraRadera
 8. Verkligen superfin, den ska du vara så nöjd med, vad duktig du är!!!

  SvaraRadera
 9. Tack söta ni! Ja, den blev riktigt lyckad!

  SvaraRadera
 10. Men hur gulligt blev inte det där!! Modigt av dig att ta dig an det, skickligt att göra det så bra!

  SvaraRadera