Välkommen!

21 oktober 2011

Två sötnosar

Det kanske inte verkar som att jag syr speciellt mycket för tillfället. Och faktum är att jag kan svara både ja och nej om någon skulle ställa den frågan. Jag har fått en beställning på ett gäng lapptäcken, så det är det ena jag pysslar med. Och så håller jag ju på att bekanta mig med min nya maskin och det går lite långsamt. Sen har mina barn på något mystiskt sätt blivit alldeles omättliga i behovet att vara sysselsatta av sin mamma. Åtminstone den mindre av dem. Då återstår helt plötsligt bara tiden mellan åtta och halv elva till att sy. Och en del av den tiden behöver jag även umgås (läs: konversera och titta på tv med) den andre vuxna i den här familjen - det blir liksom bäst familjeklimat då...


Men lite färdigsytt blir det. Jag är helt frälst i den här modellen - en förklädesklänning passar liksom i de flesta sammanhang. Fin och tuff på samma gång. Med enfärgad body och strumpbyxor eller pantalonger blir bäraren bedårande. Eftersom de är vändsydda så kan man använda den sidan som man mest känner för utåt. Eller om den ena sidan blir smutsig så kan man vända på klänningen och vips har man en ny fin klänning.

Först ut en klänning i ett grönt blommigt tyg i stl 3-6 mån som jag tror ska bli en present - jag har inte bestämt mig riktigt ännu. Den andra sidan är vit med gröna klöver. Klänning nummer två är i stl 6-9 mån och sydd i ett storblommigt brunt/orange/vitt tyg. Andra sidan är gulvitmönstrad, ett tyg som kommer från min mormor. Den lägger jag i butiken på Epla, om någon är intresserad. Samtliga tyger är återbrukade påslakan.7 kommentarer:

 1. Så flotte kjoler! Det grønne stoffet var helt nydelig:)

  SvaraRadera
 2. härliga! det gröna tyget är ju så fint, jag har det också ;)

  SvaraRadera
 3. Man blir ju GALEN av att titta på dina underbara klänningar. Älskar't!

  För övrigt kommer jag och barnen upp lördag och vi vet inte hur länge vi stannar. Men inte senare än torsdag veckan därpå i alla fall.

  SvaraRadera
 4. Så fina klänningar! Måste lära mig sy i stumma tyger också...

  SvaraRadera
 5. Verkligen jättefina! Vore roligt att få se en livebild :-)

  SvaraRadera
 6. Den gröna är underbar! Min lilla har ett par byxor av det som jag vann av I heart retro och hon har på sig dem så fort de är rena.

  SvaraRadera
 7. tack snälla ni! jag är också väldigt förtjust i dessa tyger.

  Alice: jag har kollat med fsk och makrillen får gå där under höstlovet. så måndag, tisdag, onsdag är han där mellan halv nio och halv två!

  SvaraRadera