Välkommen!

4 oktober 2011

Jag blir tokig!!!!

Jag vet inte hur många svordomar och arga mutter som den här tröjan har gett upphov till. Det var väldigt länge sedan det gick så mycket fel när jag syr som det gjorde med den här. Frågan är väl om den ens bör visas på bloggen. Men jag gör det ändå. Har dock inte orkat stryka och inte heller redigera bilden.Från början var den här tröjan tänkt att bli en stl 86 som skulle läggas i Unika Barnbutiken och Epla. Tänkte prova en farfarsknäppning - jag menar, hur svår kan det egentligen vara?! Uppenbarligen hur knepigt som helst om man är trött och egentligen inte alls på humör att sy...

Det började med att kantningen av halslinningen blev fel framtill. Fick sprätta och sy om men jag var lat och sydde inte om hela utan bara en liten sträcka. Men syns gör det ju. Sedan gav jag mig på knäppningen och det blev bara hur fel som helst. Att sy den i rullig jersey när det är första gången man ger sig på en sådan är väl kanske inte det smartaste. Det blev snett och inte snyggt upptill vid kantningen. Jaja, inte hela världen, däremot blev det katastroffult nertill i botten av sprundet. Det klipptes och sprättades och osade svordomar. Någonstans där gick jag och la mig. Bättre att sova på saken.

I morse tog jag upp tröjan igen. Näää, det går inte att göra något åt sprundet som vid det laget inte gick att reparera. Tog därför och sydde fast en liten ruta för att dölja det värsta. Och den lösningen blev helt okej. Men jag kan ju inte sälja en sådan här röra. Makrillen drar nog egentligen en storlek 98 just nu. Men efter jämförelse med andra tröjor så såg jag att det nog skulle gå. Förutom att den är för kort. Så jag sydde på en mudd nertill (och placerade ovansidan på sömmen åt "fel håll" så att sömmen viker sig åt fel håll nu när den är färdig) och långa muddar i ärmsluten.

Det blir nog en tajt tröja till makrillen, men det får gå. Kan ju använda den som slit och släng-tröja i värsta fall...

Nu ska jag dricka en kopp kaffe och äta lite äppelkaka. Och sen ska jag inte sy mer idag. Det är jag alldeles för arg för.

13 kommentarer:

 1. Fast jag tycker att den är fin!

  SvaraRadera
 2. Ja, den är väldigt fin! Och jag tycker att den lilla lappen nedtill i sprundet var snygg!

  SvaraRadera
 3. Det hela kanske slutar med att du har kommit på ett helt nytt mönster som blir en ny favorit? Jag tycker att det blev snyggt med den extra lilla tygrutan under sprundet, lite piffigt och annorlunda. Och långa muddar är ju bara fint.

  SvaraRadera
 4. TACK! vad söta ni är :) kanske bra att ni stryker den arga tanten medhårs litegrann... ja, jag tycker att räddningen blev helt okej - men jag fattar inte vad jag gjorde för fel för sprundet blev verkligen inte alls snyggt innan jag gjorde rutan. följde hellos tut, men allting bara krullade sig och j-lades :(

  SvaraRadera
 5. jag ÄLSKAR när folk berättar om när de "misslyckas", vågar berätta att de syr fult och måste sprätta o rädda, göra akutgrejer!! tack!! och jag tycker den är hur fin som helst - du är väldigt onödigt hård mot dig själv ;)

  SvaraRadera
 6. I mina ögon är den jättesnygg...

  SvaraRadera
 7. Oh vad skönt det känns att det motar även för dig, da känns det bättre att det motar för mig en massa!! Tack för att du delade med dig och jag hoppas att äppelkakan var god. Tröjan är verkligen fin, blev fin även med mudden :)

  SvaraRadera
 8. Jag håller med övriga, både om att lappen blev en snygg detalj och att tröjan är fin. Ett tips om syr fler sprund är att stryka på mellanlägg på biten som blir sprundet :-) Inget krull och sprundet håller sig snyggt och stadigt.

  SvaraRadera
 9. Jomen klart jag måste upp i sadeln igen och prova att sy sprund fler gånger! Skam den som ger sig.

  Som plåster på såren så blev sonen väldigt glad över tröjan. Visst, den sitter tajt, men det blir lite snyggt med tanke på det retro mönstret :)

  SvaraRadera
 10. Bli inte tokig min vän. Tröjan är ju görsnygg. Nästan så att man vill lägga ett bud. Kram på bullens dag!

  SvaraRadera
 11. Dock syns inte detta på bilden. Tröjan ser jättefin ut. Hoppas att makrill kan ha den trots att den eventuellt är tight.

  SvaraRadera