Välkommen!

21 september 2011

Till ett syskonpar

Fick en beställning på två tröjor till ett syskonpar i huvudstaden. Fick ganska fria händer vad gäller tygval, framför allt till storasysters tröja. Gillar verkligen när någon säger "du vet nog bäst vad som är snyggt!" - då får jag lite extra skaparglädje.

Tröjan till lillebror är i mitt vanliga tröjmönster med raglanärm. Storlek 80 med lite längre muddar i ärmsluten och någon cm extra nertill, så att det finns lite växmån. Knäppning i en raglansöm med svarta plasttryckknappar. Svarta fordon från Mjuka tyger och turkos med svarta stjärnor från JNY. Till muddarna i ärmsluten och kantbandet kring halslinningen valde jag svart jersey från JNY. Snyggt tycker jag, hade mycket väl kunnat tänka mig något sånt här till makrillen.


Tröjan till storasyster är lite av ett experiment. Har tyckt att mitt vanliga tröjmönster är lite pojkaktigt och ville få till en lite tjejigare touch. Mönstret gjorde jag något bredare än mina vanliga tröjor, la till en svag A-form, lite ändringar på ärmen (bl a breddade jag ärmarna nertill)  och gjorde en lite vidare halslinning. Rosa klöver från Liandlo samt lila stjärnor från JNY föll tygvalet på. Till muddarna i ärmsluten och halslinningen valde jag cerise muddväv från SoS. Hoppas nu att tröjan faller beställaren i smaken... Själv tycker jag kanske att det skulle varit mer puff på ärmen vid mudden, men det får bli till nästa gång. Annars är jag på det hela nöjd!

5 kommentarer:

 1. Svart-vit fordonsjersey med turkosa stjärnor var verkligen en superläcker kombination!

  SvaraRadera
 2. åhåå, så snyggt så snyggt!! både det turkosa7svartvita men det rosa mot det lila!! Min dotter skulle sälja en pollypocket för en sån!
  och det säger en del,om min lilla 5.åring...

  SvaraRadera
 3. Superfint! Jag är alldeles för dålig på att kombinera roliga mönster med varandra. Lite feg helt enkelt. Men det blir ju onekligen fint när man gör det rätt.

  Kul med konstnärlig frihet från beställarens sida.

  SvaraRadera
 4. Gillade verkligen klöver och stjärnor i kombo!

  SvaraRadera