Välkommen!

19 september 2011

En spegling av oss

De senaste dagarna har mestadels ägnats åt familjen. Det är lätt att sömnaden tar överhand, så i helgen har familjen prioriterats. Men idag har jag i alla fall sytt den här hängsleklänningen när makrillen var på förskolan.

Klänningen är till snultran och jag har tänkt använda dessa tyger till en klänning länge. Anledningen är att tygerna speglar mig och min man. Min man är landskapsarkitekt och jag jobbar som planarkitekt (är dock inte utbildad arkitekt) vilket gör att vi båda jobbar med bebyggelse/offentliga rum, således stadtyget. Sedan så har vi ett stort trädgårdsintresse, därav äppeltyget. Kanske lite knäppt att mixa jobb med familj, men tycker ändå att det är lite kul. Har tänkt att hon ska ha klänningen över en svart body och vita strumpbyxor. Det blir som, min man säger, arkitektbarn-varning på det :)Först hade jag tänkt att klänningen skulle vara vändbar. Men kantbandet blev inte snyggt på ett ställe på baksidan hur jag än gjorde. Så den tanken gav jag upp. Stadtyget är från ett gammalt påslakan som jag hittat på loppis. Jag tror min syrra sa att det är från IKEA och inte så gammalt. Äppeltyget är från Stoff och Stil. Klänningen är i stl 74. Jag har gjort lite ändringar på mitt mönster, bl a breddat det lite nertill eftersom snultran är en sådan tjockis att den klänning hon har nu i stl 68 är nästan lite tajt och korvar upp sig när hon sitter ner.

I morgon ska vi hälsa på på jobbet och då ska klänningen naturligtvis användas :)

11 kommentarer:

 1. Grymt snygg! Känns som om jag inte alls lyckas prioritera sömnaden just nu, familjen kräver mycket ibland!

  SvaraRadera
 2. Jättefin klänning! Så snyggt tyg kul med färgglada fodret!

  /karin

  SvaraRadera
 3. håhå så snygg!! känner mig manad att berätta för dig att jag drar på semester till VARMT land på torsdag, så du inte tror jag jobbar ihjäl mig ;) Kram!

  SvaraRadera
 4. Riktigt snyggt med svartvitt, ofta gör man väldigt färgglada kläder till barn, men det här funkar kanonbra.

  SvaraRadera
 5. Jättefin klänning! Hon kommer garanterat att imponera på alla!

  SvaraRadera
 6. Vad fin! Häftigt tyg! Trodde första att det var det där staden tyget i svartvitt. Hade varit snyggt!

  SvaraRadera
 7. Underbart, som vanligt med andra ord. Jag har för mig att Lagerhaus har något liknande just nu på metervara också. Jag var nära att köpa, men kunde inte komma på vad jag skulle sy av det. Men sedan är jag ju inte arkitekt heller...

  Men som marinbiolog gillar jag ju för övrigt din makrill och din snultra. Det är ju jag som borde ha marina smeknamn på mina små...

  SvaraRadera
 8. Vilken sjysst klänning - den gjorde säkert succé på jobbet. Och vad bra du fixat i Makrill-butiken!
  Lena B

  SvaraRadera
 9. Verkligen snygg klänning! IKEA har haft liknande tyg alldeles nyligen, men vet inte om det är exakt samma, tror det är rätt kraftigt i kvalitén. Roligt att kunna relatera till tygmönstret sådär! =)

  SvaraRadera