Välkommen!

22 augusti 2011

Min del av bytet

I våras gjorde jag och Carro, en av tjejerna bakom MysigtDesign, upp om ett byte. Hon sydde en urfin Mei Tai åt mig och jag skulle sy muddjeans med fickor till hennes ena grabb. Carro var snabb som attan, men jag var desto långsammare och stod i stargroparna ett bra tag. Jag har legat lite efter med en del syprojekt och hade väl trott att jag skulle hinna och orka mer under semestern än vad jag sedan gjorde. Men nu har paketet med muddjeansen i alla fall gått iväg. Och så här blev de.
Jeanstyget har E med bloggen Emsters Alster langat till mig. Mudden är från Stoff och Stil. Tyget till fickpåsen är ett loppisfynd - jag är sååååå svag för klövertygerna. Egentligen önskade Carro ett retro tyg med färg, men jag kunde inte låta bli att använda detta klövertyg då jag hade värsta höstkänslan i kroppen när jag sydde dem. Jag hoppas att jag blir förlåten. 

Inspiration till muddjeansen fick jag av ett par jag köpt av Lilla Gryn till min makrill. Mönstret till jeansen, som är i stl 110, har jag ritat själv, men jag har jämfört storleken med flera olika mönster på brallor. I midjemudden satte jag även resår. På knäna sydde jag dubbelt jeanstyg för bättre slittålighet men för att göra det lite roligare lät jag kanterna vara råa.

Nu ska här sys jeans till makrillen...

5 kommentarer:

 1. Det var ju en snygg modell! Klövertyget är ju visserligen nytt men väldigt retro- mycket fina byxor!

  SvaraRadera
 2. Vilka snygga byxor! Har funderat var jag ska ha för färg på mudden på nästa jeans. Brunt blev ju jättesnyggt :)

  SvaraRadera
 3. Jag har också varit med om att jag "inte kunde låta bli" att använda en viss färg/tyg till en beställning. Som t ex svart blev röd för byxorna "sa åt" mig att det skulle passa mottagaren bättre. Lite knepigt att leverera sedan... "äuhm, hrm, det blev röd för det kändes... rätt".
  Jag hade tur i det fallet, för barnet i fråga 7 år, satte på sig byxorna direkt och gillade dem skarpt! *jaja, jag/byxorna sa ju det...*

  Visst måste man vara förlåten sin kreativitet?!

  SvaraRadera
 4. Jag öppnade paketet för typ 30 minuter sedan!!! Jeansen är helt underbara och jag blev så jätteglad. Du syr otroligt fint och den som väntar på något gott...
  Kram

  SvaraRadera
 5. Carro: Vilken tur att du gillade dem :) Hoppas nu att de passar också... KRAM!

  SvaraRadera