Välkommen!

20 juni 2011

Redo?

Samma sommar som jag började sy till makrillen så köpte jag ett par muddisar i brunt John Blund-tyg på tradera. De hade vit mudd och skulle vara i stl 80. När jag fick hem dem så var de nästan för små och tämligen slarvigt sydda* med hårda, knöliga sömmar inuti brallorna. Jag använde dem nästan inte alls den sommaren.

Naturligtvis var brallorna alldeles för stora för snultran den här sommaren och sömmarna har då inte blivit mjukare. Så vad gör jag? Jag klipper helt sonika upp brallorna, använder mitt sommarbrallemönster i stl 68 och klipper ut nya mönsterdelar, syr ihop och sätter babyrosa mudd i midja och benslut - som nya!! Inga hårda, knöliga sömmar utan ett par snygga bralls att använda på snultran i sommar!

Kan man kalla det för fusk-redo?!*eftersom frågan kom upp så ska jag nämna att muddisarna var hemsydda av ett återbrukat tyg.

6 kommentarer:

 1. Bra gjort! Men jag undrar, var det "hemsydda" byxor från början eller köpebyxor? Jag menar, slarvigt sydda... Perfekt att byxorna ändå behövde komma ner en storlek eller två.

  Kul att de funkar nu och ljusrosa muddar är för ljuvligt! Just isigt rosa, som det ser ut på bilden, är en av mina favoritnyanser.

  SvaraRadera
 2. Nej, det blir ju äkta redo. Redo på redo måste ju vara det allra bästa! Jättefina förresten.

  SvaraRadera
 3. Blir nog äkta redo eftersom du sydde om dom helt, från ett par andra byxor! Skillnad mot ett par jag har här hemma, köpte dem oxå när jag precis började sy till sonen, superlösa muddar och gick inte att använda. Har sprättat bort mudden men hittills inte sytt på ny, får nog ta tag i det snart om dottern ska hinna använda dom....;0)

  SvaraRadera
 4. Kalla det för dubbel-ReDo :-)

  SvaraRadera
 5. Bra gjort tycker ja, tråkigt om sånt fint i används.

  SvaraRadera